Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Išsaugokime Klaipėdai Teatrą!


Kronika


7MD informacija

Share |
kulturpolis.lt nuotrauka
Klaipėdos dramos teatras, 2007-aisiais metais netekęs savo pastato, gyvena ekstremaliomis sąlygomis. Teatro turtas - dekoracijos, rekvizitas, apšvietimo, garso įranga - sandėliuojama įvairiose miesto vietose, kur pasisekė bent laikinai gauti šiokias tokias patalpas. Aktoriai neturi normalių sąlygų repetuoti. Nėra kur statyti spektaklius. Teatras, norėdamas išlikti ir nenutraukti savo veiklos, yra priverstas nuolat gastroliuoti, o tai labai apsunkina teatro darbą ir didina išlaidas.

Teatro rekonstrukcija geriausiu atveju bus baigta 2013 m., tad mūsų laukia ilga ir sunki benamystė. Rekonstrukcijai skiriamų pinigų sunkmečiu gali sumažėti. Negana to - mažėja ir naujų spektaklių pastatymams skirtos lėšos: antrąjį šių metų pusmetį skirta 80 tūkst. litų mažiau, nei planuota. Tiek kainuoja pastatyti du premjerinius spektaklius.

 

Suprantame, jog sunkmetis - visiems sunkmetis, tačiau Klaipėdos dramos teatro atvejis ypatingas. Nors esame teatro žmonės, tai sakome nedramatizuodami, tiesiog konstatuojame faktą - esame ant katastrofos slenksčio.

 

Mielieji, jei galėtumėte paremti Teatrą finansiškai, būtumėme Jums be galo dėkingi.

Prašytume pervesti aukas į specialią Klaipėdos dramos teatro sąskaitą LT860075800112467614 „Snoro“ banke arba paremti skambinant telefono numeriu 8 900 70077 (TEO tinkle). Skambučio kaina - 5 Lt.

 

Skambinti galima tik rugsėjo 7-21 dienomis.

 

Net ir nedidelė parama šiuo sudėtingu laiku Klaipėdos dramos teatrui būtų neįkainojama, nes kalbame ne apie geresnes ar prastesnes teatro išgyvenimo sąlygas, o apie teatro išlikimą. O jei šiuo metu to negalite padaryti, tiesiog ateikite ir pabūkite kartu su mumis rugsėjo 19 d. 18 val. Teatro aikštėje vyksiančioje akcijoje „Išsaugokime Klaipėdai teatrą!“. Jūsų palaikymas šiuo metu mums gyvybiškai reikalingas.

 

Klaipėdos dramos teatro inf.

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.32 (861), 2009-09-11

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti