Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

„Duburio“ premjera


Anonsas


7MD informacija

Share |
„Duburys“
Naujausio Gyčio Lukšo filmo „Duburys“ premjera vyks penktadienį, rugsėjo 4 d. „Forum Cinemas Vingis“. Pasaulinė šio filmo premjera – Monrealio tarptautiniame filmų festivalyje. Rugpjūčio 27–rugsėjo 7 d. Kanadoje vykstantis tarptautinis festivalis buvo vienas pirmųjų, atrinkęs šį lietuvišką filmą į savo programą.

Monrealio kino festivalyje filmas dalyvaus programoje „Žvilgsnis į pasaulio kiną“ („Focus on World Cinema“). Tai – vienas prestižiškiausių pasaulyje ir seniausias Šiaurės Amerikoje filmų festivalis, gyvuojantis jau 33 metus. Monrealio pasaulio filmų festivalis, pagal tarptautinės filmų prodiuserių asociacijų federacijos FIAPF reitingus, yra aukščiausios kategorijos festivalis, prilygstantis Kanams, Berlynui, Venecijai.

 

Pasibaigus Monrealio festivaliui, „Duburys“ keliaus į Kairo tarptautinį filmų festivalį. Čia filmas varžysis dėl pagrindinio festivalio prizo. Lapkričio 10–20 d. vyksiančiame renginyje „Duburį“ pristatys režisierius Gytis Lukšas. Vėliau „Duburys“ keliaus į Niujorką, bus rodomas Šiuolaikinio meno muziejuje (MoMA) ir gruodžio 4–14 d. dalyvaus Lietuvių kino dienose.

 

Gyčio Lukšo režisuotas vaidybinis kino filmas „Duburys“, sukurtas pagal Romualdo Granausko to paties pavadinimo romaną.

 

„Duburys“ – tai dramatiškas filmas apie žmogaus likimą, apie sovietmečio nykumos palaužtą žmogų. Siekiant išsaugoti tų laikų autentiškumo pojūtį, filme aktoriai prabyla lietuvių ir rusų kalbomis. Dvi moteris iš trijų pagrindinių herojų – Klavą ir Mašką – vaidina aktorės iš Ukrainos Jevgenija Varenica ir Oksana Borbat. Pagrindinį filmo personažą Juozapą Gaučį įkūnija kine debiutuojantis lietuvių aktorius Giedrius Kiela.

 

Šiame filme sukurti aktorių vaidmenys jau buvo įvertinti „Sidabrinės gervės“ kino apdovanojimais – Oksana Borbat pripažinta geriausia aktore, Vladimiras Jefremovas, Jūratė Onaitytė tapo geriausiais antro plano aktoriais.

 

Filmą sukūrė „Studija 2“ bendradarbiaudama su Lietuvos kino studija.

 

„Forum Cinemas“ inf.

 

*  *  *


„7 meno dienos“ Nr.31 (860), 2009-09-04

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti