Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Baigėsi studentų vasaros studija


Kronika


7MD informacija

Share |
„Vasaros MEDIA studijos 2009“ geriausių darbų apdovanojimas
Liepos 5 d. Vilniaus mokytojų namuose įvyko „Vasaros MEDIA studijos 2009“ (tarptautinių kasmet vykstančių kūrybinių dirbtuvių, skirtų Europos Sąjungos aukštųjų kino mokyklų studentams) dalyvių sukurtų filmų rodymas ir geriausių darbų apdovanojimas.

50 kino studentų iš 12 skirtingų Europos Sąjungos šalių dvi savaites klausėsi paskaitų, dalyvavo scenarijų konsultacijose bei kūrė trumpametražius dokumentinius filmus apie Vilnių, skirtus temai „Vilnius: gyva dokumentika profesionaliam ekranui“.

 

„Vasaros MEDIA studijos 2009“ projekte su studentais dirbo dokumentinio kino kūrėjai ir dėstytojai Audrius Stonys (Lietuva), Anne Levy-Morelle (Belgija), Bartekas Konopka (Lenkija), Heikki Ahola (Suomija), Tue Steenas Mulleris (Danija) ir Witoldas Stareckis (D. Britanija).

 

Projekto dalyviai sukūrė 11 trumpametražių dokumentinių filmų apie Vilnių ir jo gyventojus. Geriausiu šių metų filmu pripažintas „Upside Down“. Jo filmavimo grupei atiteko ir pagrindinis projekto prizas kilometras „Kodak“ kino juostos. Filmas pelnė dar kelis apdovanojimus: geriausiu operatoriumi pripažintas latvis Gatis Grinbetrgas, prodiusere Evelina Dumašiūtė.

 

Visai filmo „Burtininkas“ („The Wizard“) kūrėjų grupei buvo įteiktas specialusis Vilniaus miesto savivaldybės apdovanojimas „Kultūra pulsuojantis miestas“ už geriausiai atskleistą Vilniaus kultūrinį savitumą. Už geriausią vaizdo montažą buvo apdovanotas Saulius Lukoševičius, kūręs filmą „2 savaitės per 10 minučių“ („2 weeks in 10 minutes“). Už geriausią garso režisūrą filme „Ištremti“ („Deported“) apdovanota Monika Kosmauskaitė. Geriausiu režisieriumi buvo išrinktas Lyubomiras Pechevas iš Bulgarijos, režisavęs filmą „Burtininkas“.

 

Netrukus „Vasaros MEDIA studijos 2009“ metu sukurtus filmus bus galima pasižiūrėti internetinėje svetainėje adresu www.summermediastudio.com, projekto nuotraukas ir specialioje internetinėje svetainėje www.efoto.lt.

 

Rengėjų inf.

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.28 (857), 2009-07-17

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti