Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

OKT/Vilniaus miesto teatras jau kviečia į naująjį sezoną


Anonsas


7MD informacija

Share |
Vos sugrįžęs iš sėkmingų gastrolių festivaliuose Kroatijoje, Bulgarijoje ir Lenkijoje, OKT/Vilniaus miesto teatras jau pradėjo platinti bilietus į kito – jau vienuolikto – sezono spektaklius.

Anot teatro meno vadovo Oskaro Koršunovo, buvo kilusi mintis teatro veiklą užbaigti ką tik įvykusiu dešimtmečio festivaliu, bet netikėtai atsiradusi galimybė publikos pamėgtus spektaklius rodyti naujaisiais OKT namais tapusioje Teatro arenoje ir sausakimša 800 žiūrovų salė leidžia entuziastingai žvelgti į ateitį.

 

Visą savo gyvavimo dešimtmetį OKT/Vilniaus miesto teatras buvo vienintelis Lietuvoje „migruojantis repertuarinis teatras“, savo spektaklius rodęs bent penkiose skirtingose sostinės teatrinėse erdvėse ir nesuskaičiuojamoje daugybėje tarptautinių festivalių užsienyje. Nepaisydamas netvarios savo prigimties, teatras užsiaugino savo publiką, o publika – savo teatrą. Todėl pagaliau atradęs nuolatinę vaidybos vietą, OKT pasiryžęs į antrąjį savo gyvavimo dešimtmetį žengti kaip niekad tvirtai.

 

Ateinantį sezoną OKT ir vėl rengiasi intensyviai gastroliuoti užsienyje, aplankyti svarbius Europos teatro festivalius Vokietijoje, Lenkijoje ir Rusijoje, beveik mėnesį važinėti po įvairius Prancūzijos teatrus. Be to, nė kiek nemažėjantis lietuvių publikos dėmesys leido išvengti gąsdinusios būtinybės atsisakyti daugelio senųjų režisieriaus Oskaro Koršunovo spektaklių. Tad pirmąjį sezoną Teatro arenoje OKT pasitinka net su devyniais pastatymais: „Shopping and Fucking“, „Vasarvidžio nakties sapnas“, „Meistras ir Margarita“, „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, „Ugnies veidas“, „Vaidinant auką“, „Uždaras vakaras“, „Hamletas“ ir „Dėdė Vania“.

 

Pratęsus jau keletą metų trunkantį bendradarbiavimą su generaliniu teatro rėmėju „Swedbank“, atsirado puiki galimybė atsinaujinti ir įlieti šiek tiek šviežio kraujo, tad OKT/Vilniaus miesto teatras atsigręžė į jauniausią Lietuvos režisierių kartą. Artėjantį sezoną teatre savo darbus pristatys du pernai bakalauro studijas baigę režisieriaus Rimo Tumino studentai: Olgos Generalovos „Publika“ (pagal Peterio Handke’s pjesę „Publikos išplūdimas“) jau rugsėjį pakrikštys OKT repeticijų salę, turinčią tapti atspirties tašku naujoms teatrinėms iniciatyvoms, o vienas įdomiausių ir talentingiausių savo kartos kūrėjų Artūras Areima prisistatys spektakliu „Prakeiktieji“, kurio inscenizaciją, remdamasis Eugene’o O’Neillo ir Aischilo tekstais, parengė pats.

 

Siekiant, kad ekonominiu sunkmečiu teatras netaptų vien turtingųjų privilegija, iki rugpjūčio 1 d. bilietus į visus OKT/Vilniaus miesto teatro spektaklius bus galima įsigyti už itin nedidelę 30 Lt kainą, vėliau bilietai brangs. Be to, senjorams, studentams, moksleiviams ir žmonėms su negalia, pateikusiems pažymėjimą, taikoma 25 proc. nuolaida vienam bilietui. Bilietus į visus 11-ojo OKT/Vilniaus miesto teatro sezono spektaklius platina „Tiketa“.

 

OKT inf.

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.25 (854), 2009-06-26

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti