Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Birželio 26-liepos 5


7MD informacija

Share |
„Piršlybos“
Pagirios Las Vegase ***

Yra žmonių, kuriems tikrasis košmaras ir prakeiksmas - pagirios. Toddo Phillipso komedijos herojai - iš tokių. Keturi geri draugai išsirengia į bernvakarį Las Vegase. Kitą rytą jie pabunda kamuojami pagirių suniokotame viešbučio kambaryje. Būsimas jaunikis išnyko, o likę neatsimena, kas atsitiko. Jie išsirengia ieškoti draugo, nes iki vestuvių ceremonijos liko tik 40 valandų. Kad suvoktų, kas iš tikrųjų atsitiko, jie turi atkurti praėjusios nakties įvykius. Tada draugai ir sužino, kad vienas jų vedė striptizo šokėją, kitas patyrė homoseksualių nuotykių, kad sutiko nuogą gangsterį iš Azijos, pavogė automobilį, spintoje rado kūdikį ir net susidūrė su boksininku Mike'u Tysonu. Vaidina Bradley Cooperis, Edas Helmsas, Zachas Galifianakis, Heather Graham, Justinas Bartha, Kenas Jeongas, Jeffrey Tamboras (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

Piršlybos **

Režisierės Anne Fletcher filmas pirmiausia skirtas kino žiūrovei, kuriai jau per trisdešimt, ji miestietė, išsilavinusi, turi gerą darbą ir dažniausiai yra vieniša. Krizės laikais jos ypač neabejingos kelias saldžias užsimiršimo valandas žadančioms romantiškoms komedijoms. Pasakojimas apie panašaus amžiaus viršininkę, kuri turi priversti jaunesnį pavaldinį ją vesti, skirtas būtent joms. Sandros Bullock herojė yra kanadietė, todėl vieną dieną paaiškėja, kad jai būtinas leidimas gyventi JAV. Antraip ji neteks daug ko, bet pirmiausia puikios karjeros. Vienintelis išsigelbėjimas - jaunas nevykėlis (Ryan Reynolds), kurį jau seniai laikas išmesti iš darbo. Viršininkė ima ir pasiperša jam. Kas bus toliau, galima spėti iš trijų kartų... Taip pat vaidina Mary Steenburgen, Craigas T. Nelsonas, Betty White (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

Poniutė kaime **

Kur dar galima rasti tikrų vyrų? Jonaso Elmerio filmas teigia, kad tik gūdžioje provincijoje - kažkur Minesotos valstijos glūdumoje. Čia patenka žavioji Liusi, kuri iš saulėto Majamio atvyko gelbėti vienos nedidelės firmos. Ji įsitikinusi, kad tai - dar vienas sėkmingas žingsnis karjeros laiptais. Bet gelbėtoja Liusi nuolat slysta ir griūva tiesiogine tų žodžių prasme, nes yra nepratusi prie žiemos. Liusi suvaidinusi Renee Zellweger, vis ta pati vienišė trisdešimtmetė, yra ir juokinga, ir miela, ir trokštanti tikrų jausmų. Ar paprastas provincialas Tedas taps tikruoju jos gyvenimo vyriškiu, galima sužinoti pasižiūrėjus filmą. Nors, matyt, atsakymas aiškus ir taip, kaip ir Zellweger herojės peripetijos. Tačiau juk romantinių komedijų niekas nekuria tam, kad jos stebintų žiūrovus. Greičiau atvirkščiai (JAV, 2009). (Vilnius, Klaipėda)

Terminatorius: išsigelbėjimas **

Ketvirtojo filmo apie Terminatorių (bet be Arnoldo Schwarzeneggerio) veiksmas nukelia į netolimą ateitį - 2018-uosius. Žmonija žlugo, tarp griuvėsių dar vyksta mirtina mašinų ir žmonių kova. Mašinos puola visur - ore, vandenyje, ant žemės. Džonas Konoras (Christian Bale) vadovauja išlikusių žmonių pasipriešinimo prieš Skainetą ir terminatorius judėjimui. Jo planus pakoreguoja Markusas (Sam Worthington) - svetimas, kurio paskutiniai prisiminimai susiję su mirtininkų kamera. Džonas turi sužinoti, ar Markusas yra atsiųstas iš ateities, ar jis pabėgo iš praeities. Jie išsirengia kelionėn, kuri veda į Skaineto centrą. Čia jie sužinos siaubingą paslaptį apie galimą žmonių rūšies sunaikinimą. Jamesas Cameronas savo Terminatorių pirmą kartą pamatė 9-ajame dešimtmetyje, kai karščiuodamas gulėjo viename Romos viešbutyje. Netrukus sukurtas filmas sutapo su Sovietų imperijos žlugimo pradžia. Atominio karo grėsmė, kuri metaforiškai piešiama pirmuosiuose filmuose apie Terminatorių, išnyko. Tačiau ir naujausiame filme ateitis kupina žmonijos išnykimo grėsmės. Taip pat vaidina Antonas Yelchinas, Chrisas Browningas, Helen Bonham Carter (rež. Josephas McGinty Nicholas, JAV, Vokietija, D. Britanija, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Marijampolė)

Transformeriai: nugalėtųjų kerštas **

Dar vienas pasakojimas apie kino kūrėjų pamėgtas mašinas. Praėjo dveji metai nuo tada, kai jaunasis Semas Vitvikis (Shia LaBeouf) išgelbėjo Žemę nuo lemiamo dviejų tarpusavyje kariaujančių robotų grupuočių susidūrimo. Nepaisant to, Semas vis dar yra eilinis paauglys ir turi savo amžiui būdingų problemų: nežino, kokią aukštąją mokyklą rinktis, nes bijo skirtis su mergina (Megan Fox) ir tėvais. Tačiau netrukus jis vėl atsidurs robotų kovos sūkuryje. Šįkart Semui teks gelbėti ne Žemę, o visatą. Vaikinui tikrai sekasi... Michaelo Bay pasakoje taip pat pamatysime Rainną Wilsoną, Johną Turturro, Joshą Duhamelį (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)


 

****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas

„7 meno dienos“ Nr.25 (854), 2009-06-26

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti