Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Kino scenarijaus konkurso laureatai pradeda darbus


7MD informacija

Share |
Baigėsi pirmasis „Jaunojo kino kūrėjo fondo“ skelbtas kino scenarijaus konkurso etapas.

Šio neformalaus fondo siekis – skatinti jaunus, kūrybinių ambicijų turinčius žmones debiutuoti kine. Kino scenarijaus konkurse kviesti dalyvauti jauni neprofesionalūs kino kūrėjai nuo 18 iki 35 metų. Konkurso tema buvo atvira, bet dalyviai skatinti siužetų scenarijams ieškoti šiuolaikiniame gyvenime.

Konkursui buvo pateikti 62 kino scenarijai, kurių autoriai – jaunuoliai iš visos Lietuvos: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Pakruojo, Šilutės, Zarasų, Šeduvos ir kitų vietovių. Jaunieji autoriai gvildeno įvairias – gyvenimo prasmės ieškojimų, meilės, emigracijos, žmogaus jausenos televizijos ir interneto pasaulyje ir dar daug kitų jaunus žmones dominančių temų.

 

Konkurso darbus vertinusi žiuri dėmesį kreipė į siužetą, istorijos originalumą bei temos plėtotę. Po ilgų svarstymų ir diskusijų išrinkti 3 įdomiausi scenarijai. Tai – vilniečio studento Luko Varanecko scenarijus „Lėlininkas“, jauno teatro bei muzikinių projektų režisieriaus Lino Mikutos scenarijus „Nieko nematau“ bei panevėžiečio moksleivio Vytauto Tinterio scenarijus, dar neturintis pavadinimo. Visi trys scenarijai išsiskiria pasirinktos temos aktualumu, originalumu, kalbos vizualumu. Dar vykstant scenarijų svarstymui, buvo išskirtas ir vilnietės moksleivės Marijos Kavtaradzės scenarijus „Laikinai“. Studija „Monoklis“ pasiūlė moksleivei tobulinti scenarijų bei prodiusuoti filmą.

 

Birželio pradžioje prasideda antrasis konkurso etapas – konkurso laureatai du vasaros mėnesius tobulins savo kino scenarijus. Jiems padės ir individualiai konsultuos profesionalus televizijos scenaristas Augustinas Gricius.

 

2009 m. rugpjūtį bus išrinktas vienas geriausiai parengtas scenarijus. Jo autoriui atiteks filmo įgyvendinimui skirti 4000 litų. Sukurtą filmą planuojama parodyti jau šių metų trumpametražių filmų festivalyje „Kino šortai“ spalio 1–4 d. „Skalvijos“ kino centre. 

 

„Jaunojo kino kūrėjo fondas“ pradėtas kaupti pernai, į jį įplaukia lėšos, surinktos už lietuviškų filmų peržiūras „Skalvijos“ kino centre. Pajamas už savo prodiusuotus ir platintus filmus fondui skyrė kompanijos „Monoklis“, „Studija 2“, „Tremora“, „A Propos“, „Panoptikumas“, Ulijanos Kim studija, Vaizdo ir garso studija ir kiti.

 

„Skalvijos“ kino centro inf.

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.22 (851), 2009-06-05

Versija spausdinimui

Komentarai

OKMHURFiDXALFVKQ, 2012-07-17 03:36

That's a senslbie answer to a challenging question

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti