Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Filmas apie Žemę


Kronika


7MD informacija

Share |
©"HOME" – ELZEVIR FILMS – EUROPACORP koprodukcija.
Kurdamas dokumentinį filmą „Namai" menininkas Arthus-Bertrand'as sujungė abi savo gyvenimo aistras. Rezultatas - įstabaus grožio odė Žemei, nufilmuota pakilus į daugiau nei penkiasdešimties šalių padangę.


1999 m. pasirodė garsaus prancūzų menininko Yanno Arthus-Bertrand'o knyga „Žemė iš paukščio skrydžio" („La Terre vue du ciel"). Šis nuotraukų albumas tapo vienu populiariausių visų laikų iliustruotų leidinių: jis išleistas 24 šalyse (tarp jų ir Lietuvoje), parduota apie tris milijonus knygų. „Skraidančiu fotografu" vadinamas menininkas išleido 65 nuotraukų apie gamtą, gyvūnų pasaulį, sportą albumus. Arthus-Bertrand'as yra ne tik fotografas, bet ir aktyvus aplinkosaugininkas. 2005 m. jis įkūrė nevyriausybinę organizaciją „Goodplanet", kuri vykdo aplinkosaugos projektus visame pasaulyje, 2009 m. fotografas buvo paskirtas JT Aplinkosaugos programos Geros valios ambasadoriumi.

Kurdamas dokumentinį filmą „Namai" menininkas sujungė abi savo gyvenimo aistras. Rezultatas - įstabaus grožio odė Žemei, nufilmuota pakilus į daugiau nei penkiasdešimties šalių padangę. Šiuo filmu režisierius norėjo dar kartą priminti ir apie žalą, kurią žmogaus veikla daro mūsų planetai, ir apie būtinybę keisti požiūrį į savo namus. Menininkas teigia: „Per vėlu būti pesimistu. Reikia veikti." „Namų" prodiuseris yra garsus prancūzų režisierius Lucas Bessonas.

Pasaulinė dvi valandas trunkančio filmo premjera vyks birželio 5 d., šią dieną JT paskelbė aplinkosaugos diena. „Namai" bus rodomi daugiau nei 80 šalių, nes filmo kūrėjų tikslas - perduoti žinią kuo daugiau žiūrovų. Lietuva taip pat prisijungs prie šios iniciatyvos.

Pagal „Meed Films" inf.

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.21 (850), 2009-05-29

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti