Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Gegužės 8-14


7MD informacija

Share |
„Žvaigždžių kelias“
Išrinktųjų medžioklė **

Pavyzdinis „antros rūšies šviežumo“ kino pavyzdys, kuriame „perdainuojami“ populiarių televizijos serialų ir iš komiksų bei kompiuterinių žaidimų gimusių filmų apie supergaliomis apdovanotus superdidvyrius motyvai. Pasakojimui apie jaunuolį, apdovanotą ypatingomis galiomis, kuris pabėga iš organizacijos, gaudančios ypatingus žmones, kad panaudotų juos savo tikslams, aiškiai pristigo originalumo. Tačiau režisierius Paulas McGuiganas sugebėjo surinkti gana įdomų aktorių ansamblį: kine užaugusi penkiolikmetė Dakota Fanning šįkart kuria maištaujančią paauglę, „Kruviname deimante“ išgarsėjęs Djimonas Hounsonas, regis, tapo vienu įdomiausių juodaodžių JAV aktorių, jaunasis Chrisas Evansas taip pat jau turi ištikimų gerbėjų. Gražiai filme save vaidina ir paslapčių miestas Honkongas (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas)

 

Kruvinoji Valentino naktis **

Per dešimtąsias žudynių, įvykusių Šv. Valentino dieną, metines Tomas sugrįžta į savo gimtąjį miestelį. Prieš dešimt metų čia žuvo 22 žmonės. Vyras nespėja pasidžiaugti grįžęs namo - miestelyje vėl prasideda paslaptingos žmogžudystės. Tomas tampa pagrindiniu įtariamuoju. Patricko Lussiero filme vaidina Jensenas Acklesas, Jaime King, Kerras Smithas, Edis Gathegis, Andrew Larsonas (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Pagrobimas **

Brajanas (Liam Neeson) yra buvęs šnipas. Jis turi septyniolikmetę dukterį. Mergina veržiasi į Paryžių. Tėvas leidžia vykti, bet iškelia tam tikras sąlygas. Vieną dieną suskamba jo mobilusis: mergina praneša, kad ją pagrobė prekiautojai žmonėmis. Brajanas turės panaudoti visus sugebėjimus, kad surastų dukrą, kol dar ne vėlu... Filmą, prie kurio scenarijaus ranką pridėjo Lucas Bessonas, sukūrė „13-osios nuovados“ režisierius Pierre'as Morelis. Taip pat vaidina Maggie Grace, Famke Jenssen, Xanderis Berkeley, Lelandas Orseris (Prancūzija, 2008). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys)

 

Suvokimas ***

Režisierių Alexą Proyasą išgarsino rafinuotos estetikos „Tamsos miestas“. Vokiečių ekspresionizmo gerbėjas Proyasas vėliau kūrė įvairius filmus, tarp jų „Varną“, „Aš - robotas“, kuriuose buvo gausu paslapčių ir ateities pranašysčių. Naujausio filmo tema - laiko mašina. Nicolaso Cage'o personažas suvokia, kad 1958 m. vienoje mokykloje užkastoje kapsulėje su vaikų piešiniais yra ir tiksliai nurodytos baisiausios ateities katastrofos. Dauguma jų jau išsipildė, bet filmo herojus dar gali užbėgti už akių trims. (JAV, 2009). (Vilnius)

 

Tarp sienų *****

Fransua yra mokytojas. Mokykla, kurioje jis dirba, įsikūrusi pavojingame kvartale. Kiekviena klasė - tai savotiškas šių dienų Prancūzijos mikrokosmosas, spalvingas įvairių asmenybių mišinys. Fransua klasėje mokosi baltaodžiai ir juodaodžiai, tinginiai ir darbštuoliai, protingi ir kvailiai, simpatiški ir žiaurūs paaugliai. Fransua žavisi savo darbu. Jis myli ir gerbia mokinius, bet ne visiems patinka jo principai... Laurent'o Cantet filmas pernai Kanuose buvo apdovanotas „Auksine palmės šakele“. Jis sukurtas pagal mokytojo Franšois Bégaudeau knygą, kurioje šis aprašė vienus mokslo metus. Režisierius pakvietė knygos autorių suvaidinti pagrindinį vaidmenį filme (Prancūzija, 2008). (Vilnius)

 

Žvaigždžių kelias **

Dar vienas iš kultinio 7-ojo dešimtmečio serialo, prieš gerus dešimtį metų rodyto ir kažkurios lietuvių televizijos, „kilęs“ filmas. Filmo herojai - kosminio laivo komanda, keliaujanti po visatą. Veiksmo, humoro ir pavojaus kupinoje kelionėje jaunieji astronautai turės rasti būdų, kaip sustabdyti žmonijai grėsmę keliantį blogį. J.J. Adamso filme vaidina Chrisas Pine'as, Jennifer Morrison, Simonas Peggas, Ericas Bana, Winona Ryder (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas)


 

****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas

 

*  *  *

 


„7 meno dienos“ Nr.18 (847), 2009-05-08

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti