Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

„Europos kryžkelių“ Didysis prizas įteiktas Tomui Tamošaičiui


Kronika


7MD informacija

Share |
Režisierius Tomas Tamošaitis.
Asmeninio albumo nuotr.
Lietuvių režisieriaus Tomo Tamošaičio dokumentinis filmas „Ispanų kalba suaugusiems“ balandžio 22–26 d. vykusiame tarptautiniame Liublino (Lenkija) kino festivalyje „Rozstaje Europy“ (Europos kryžkelės) laimėjo Didįjį prizą (Grand Prix) trumpametražių filmų kategorijoje.


Rytų ir Vidurio Europos kryžkelėje įsikūrusio Liublino kino festivalio tikslas – diskutuoti apie skirtingas tautas, kultūras, religijas, apie pakantumą, globalizaciją ir tapatybės paieškas. Festivalio filmai analizuoja šiandieną ir kelią klausimą, kokia bus ateities Europa ir visas pasaulis.

 

Konkursinėje jubiliejinio 10-ojo festivalio programoje varžėsi 34 filmai – 24 trumpametražiai ir 10 pilnametražių – iš Vengrijos, Lenkijos, Austrijos, Vokietijos, Prancūzijos, Serbijos ir kitų Europos šalių. Tarptautinė festivalio žiuri, kuriai vadovavo kino režisierius Michalas Dudziewiczius (Lenkija), filmui „Ispanų kalba suaugusiems“ Didįjį prizą paskyrė už tobulą festivalio iškeltų tikslų atskleidimą. Filmas pasakoja apie mažame Ispanijos miestelyje dirbančius emigrantus iš Senegalo, Maroko, Rumunijos, kurie svajoja ir tiki, kad Ispanijoje prasidės naujasis gyvenimas ir išsipildys jų „europietiška svajonė“.

 

Tą pačią savaitę filmas pelnė ir pagrindinį kito festivalio – Poznanėje vykusio „Tranzito“ Pagrindinį prizą dokumentinių pilno metražo filmų kategorijoje. Žiuri filmą įvertino „už novatorišką skirtingų estetinių lygmenų jungtį ir drąsią kino formą, kartu už išsaugotą subtilų pasakojimą ir ypač retą sugebėjimą diskretiškai egzistuoti filme vaizduojamame pasaulyje“.

 

„Era Film“ inf.

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.17 (846), 2009-05-01

Versija spausdinimui

Komentarai

eCznVSIzyeIbpSPr, 2012-06-06 13:13

Nopa. - Hurra ff6r solsidan alltse5! Shit va bra det e4r. Hoppas hleegn va riktigt mysig, vet precis vad du menar mer energiboost lever man pe5 le4nge sen.Ve5r helg kommer jag ockse5 leva le4nge pe5! Packa mycket myskle4der! puss

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti