Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Pavasarinis ciklonas "Menų spaustuvėje"


Anonsas


7MD informacija

Share |
Pavasarį "Menų spaustuvė" pasitinka ne tik atsinaujinusi, bet ir sukeldama intensyvų pavasarinių renginių cikloną: pradedant publikos jau pamėgtais spektakliais ir baigiant didžiaisiais tarptautiniais festivaliais bei garsių režisierių premjeromis.

Vasarį, kai "Menų spaustuvės" patalpose vyko intensyvūs remonto darbai, organizacijai teko dviguba misija - ji reprezentavo Lietuvos šokį Izraelio knygų mugėje Tel Avive, o Rusijos sostinėje surengė specialų Lietuvos menų savaitgalį.

 

Vasario 19-22 d. Maskvos šiuolaikinių menų centre TSEH vyko savaitgalis, skirtas Lietuvos menininkams ir "Menų spaustuvės" "kūrybos fabrikui" pristatyti. Maskvos publika šiltai sutiko šokio ir džiazo improvizacijos kūrinį "Čia ir dabar" (Loretos Juodkaitės, Andrės Pabarčiūtės, Vyčio Nivinsko, Marijaus Aleksos bendras darbas), "Psilikono teatrą" iš Kauno, uostamiesčio avangardistą Beną Šarką bei alternatyvios muzikos grupes "Fusedmarc" ir "Dublicate". Pasak "Psilikono teatro" sielos Auksės Petrulienės, gausiai į jų spektaklį susirinkę žiūrovai gyvai reagavo į silikoninių personažų humorą. Kalbėdama apie šiltus santykius tarp scenos menininkų ir publikos, ji paaiškino: "Tai ne meilė iš pirmo žvilgsnio, greičiau - išlikęs posovietinis kodas, leidžiantis žaibiškai suprasti anekdotus ir teisingai įminti metaforas."

 

Po poros dienų Izraelyje, garsiajame Tel Avivo Suzanne Dellal šokio ir teatro centre, lietuvišką kultūrinę knygų mugės programą papildė "Menų spaustuvės" šokio spektakliai "Salamandros sapnas. Paveikslas" ir "Trimatrix. Trys judėjimai", kuriuose šoko L. Juodkaitė, pastaraisiais mėnesiais gyvenanti ir kurianti Prancūzijoje, perkusininkas Tomas Dobrovolskis bei baleto šokėjai Andrius Žužžalkinas ir Igoris Zaripovas.

 

Juodkaitė šiuo metu dirba dviejų spektaklių kūrybinėse grupėse, bet tvirtina, kad ši "emigracija" laikina. Po pasirodymų Rusijoje ir Izraelyje šokėja trumpam grįžo į Lietuvą, kur žada spektakliais pamaloninti ir savo gerbėjus. Tad kovo 7 d. "Menų spaustuvės" pavasario sezoną atidarys Loros Juodkaitės ir Valentino Masalskio šokio spektaklis "Sibilė", Lietuvoje rodytas vos vieną kartą - 2009-ųjų išvakarėse.

 

Kovo 8 d. ne tik moteris į Kišeninę salę pakvies detektyvine istorija grįstas monospektaklis-opera "Izadora". Tai kompozitoriaus Jono Sakalausko, poeto Dainiaus Gintalo, režisieriaus Agniaus Jankevičiaus bei choreografės Agnijos Šeiko bendras darbas, atveriantis moters sielos užkaborius šviesos blyksniais, įtraukiantis ir šokiruojantis.

 

Kovo mėnesį "Menų spaustuvėje" ir toliau savo premjeras rengs, neseniai sukurtus spektaklius rodys kitos sostinėje veikiančios teatro ir šokio trupės. Grynojo šokio ir stilingos estetikos mėgėjus pakvies choreografo Vyčio Jankausko naujausias spektaklis "Budėjimai" (12 d.), tikinčius visiems skirtu teatru - Aido Giniočio režisuoto spektaklio "Pabėgimas į Akropolį" premjera (kovo 10 d.). Jono Vaitkaus gerbėjus neabejotinai sužavės spektaklis "Juodvarnis" ("Audronio Liugos produkcija"), kuriame įspūdingus vaidmenis sukūrė aktoriai Vladas Bagdonas ir Aldona Vilutytė (14 d.), Agnius Jankevičius pristatys "Du rumunus, kalbančius LT" pagal lenkės Dorotos Maslowskos pjesę (29 d.).

 

"Menų spaustuvės" inf.

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.9 (838), 2009-03-06

Versija spausdinimui

Komentarai

aFZpoToYflLpojHjvl, 2012-06-06 05:36

kodėl žmonės tokie pikti ir nenori ptimiri naujų idėjų Juk pirmiausia šventinę nuotaiką reikia susikurti savo viduje, o ne tik bambėti Brazilijoje su maudymosi kostiumais vaikšto per Kalėdas ir nesako, kokia čia šventinė nuotaika be sniego

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti