Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
FOTOGRAFIJA

Nuotraukų paroda iš Austrijos


Kronika


7MD informacija

Share |
Austrų fotomenininkas Manfredas Horvathas
Vasario 25 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje atidaryta nuotraukų paroda „Joseph Haydn - muzikinė topografija“. Ši keliaujanti paroda yra vienas iš J. Haydno metų minėjimo projektų. Vilniuje ji eksponuojama Austrijos Respublikos ambasados Lietuvoje iniciatyva. Parodos autoriai - fotografas Manfredas Horvathas ir ekspozicijos sumanytojas bei tekstų autorius Walteris Reicheris.

Meniškas fotografo Manfredo Horvatho žvilgsnis kviečia į vaizdinę kelionę po didžiojo muziko pasaulį, supažindina su vietomis, kur jo gyventa ir dirbta, jo įkvėpimą žadinusiais gamtovaizdžiais, jo pažįstamais žmonėmis. Prieš akis atsiveria muzikinė topografija, simfonijos bei styginių kvarteto žanrų pradininko, Mozarto amžininko ir bičiulio, masono ir šviesuolio, jaunojo Beethoveno mokytojo ir patarėjo, muzikos daktaro (titulas suteiktas 1791 m. Oksforde) Josepho Haydno - žmogaus ir kompozitoriaus - paveikslas.

 

Paroda parengta bendradarbiaujant su Burgenlando žemės Haydno festivaliu, Eizenštato tarptautiniu privačiu Josepho Haydno fondu, Austrijos Federaline Europos ir tarptautinių reikalų ministerija ir Austrijos Respublikos ambasada Lietuvoje. Nuotraukų ekspozicija Filharmonijos koncertų lankytojai galės mėgautis iki kovo vidurio. Vėliau paroda iškeliaus į Briuselį.

 

LNF inf.

„7 meno dienos“ Nr.8 (837), 2009-02-27

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti