Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

„Bučiuoju, Oskaras“


Premjera


7MD informacija

Share |
„Domino“ teatras pristato unikalią premjerą - lyrinę komediją „Bučiuoju, Oskaras“ Erico Emmanuelio Shmitto apysakos „Oskaras ir ponia Rožė“ motyvais. Spektaklio premjera įvyks kovo 12, 13 d. Vilniuje ir kovo 31 d. Klaipėdoje.

Spektaklį režisuoja Cezaris Graužinis, scenografija rūpinasi Marijus Jacovskis, unikalius aktorių kostiumus sukūrė dailininkė Aleksandra Jacovskytė, o muziką - kompozitorius Martynas Bialobžeskis.

Ericas Emmanuelis Schmittas šiuo metu yra vienas garsiausių ir populiariausių prancūzų autorių bei dramaturgų. Jo kūriniai išversti į 22 kalbas, pjesės statomos 27 šalyse. 2000 m. už savo kūrybą E.E. Schmittas apdovanotas Prancūzų akademijos teatro premija.

„Bučiuoju, Oskaras“ - tai komiška istorija ir jaunam, ir senam, besidžiaugiančiam ir liūdinčiam, odė gyvenimo džiaugsmui ir vaiko dvasios stiprybei. Ar kada pagalvojote, kad per vieną dieną įmanoma nugyventi 10 metų? Tą pačią dieną baigti mokyklą ir išsiskirti su žmona, pirmą kartą už kampo bučiuotis ir išgyventi vidurio amžiaus krizę. Kad tą pačią dieną galima susirasti pirmąjį darbą ir gauti pirmąją pensiją? Kad galima, rytą atšventus aštuonioliktąjį gimtadienį, jau po pietų dalyvauti šokiuose kam per trisdešimt? Įmanoma tampa viskas, kai per vieną dieną nugyveni dešimt metų. Daugiau pirmos meilės jaudulio, šmaikščių meilės nuotykių, aistringesnių meilužių, komiškų kasdienių situacijų ir dar juokingesnių senatvės išgyvenimų sulauksime spektaklyje „Bučiuoju, Oskaras“.

Režisierius Cezaris Graužinis savo kūrybiniame bagaže turi sukaupęs beveik 30 spektaklių, iš kurių net trečdalis pasatyti užsienio teatruose. Naujausiame Lietuvoje statytame Graužinio spektaklyje vaidina „cezario grupės“ aktoriai, žiūrovams pažįstami iš Graužinio spektaklių „Užsispyrėlės tramdymas“, „Arabiška naktis“, „Pasikėsinimai“, „Lietuvos diena“ ir kt.


Teatro „Domino“ inf.

„7 meno dienos“ Nr.6 (835), 2009-02-13

Versija spausdinimui

Komentarai

eRSsqWEUAGzNfIlus, 2012-01-09 02:28

Articles like this make life so much smilepr.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti