Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
DAILĖ

„Vartai“ meno mugėje Arco pristatys tris menininkus


Kronika


7MD informacija

Share |
Žilvinas Kempinas. „Dvigubas O“. 2008 m.
Šiemet Madride, prestižinėje meno mugėje ARCO, galerija „Vartai“ pristatys Žilvino Kempino, Žilvino Landzbergo ir Andriaus Zakarausko kūrybą.

Šių metų mugėje, vykstančioje vasario 11-16 d., galerijos ekspozicijos plotas išsiplės iki 65 kv. metrų.


Niujorke gyvenantis Ž. Kempinas joje pristatys savo kūrinį „Dvigubas O“, kuriame dirbtinio vėjo palaikomos ore elegantiškai juda dvi „O“ formos vaizdajuostės juostelės. Šį menininką su instaliacija „Tūba“ galerija „Vartai“ pakvietė atstovauti Lietuvai šių metų Venecijos bienalėje.

Žilvinas Landzbergas specialiai šiai mugei sukūrė instaliaciją „Sniego eksportas“, kur iš pirmo žvilgsnio atskiri, tarpusavyje ryšio neturintys objektai netiesiogiai papildo vienas kitą ir kuria bendrą pasakojimą. Per originaliai interpretuotą „Pinocchio“ (it. „pušies akis“) pasakos motyvą menininkas kalba ne tik apie autobiografinius įvykius, kūrėjo ir kūrinio santykį, bet ir apie socialines ir ekonomines problemas, tokias kaip paniką keliantys pigūs produktai, plūstantys iš Rytų į Vakarų rinkas.

Užsienio kolekcininkams jau žinomas jaunosios kartos tapytojas Andrius Zakarauskas Madride pristato darbus iš ciklo „Mokykis tapybos“ bei keletą piešinių. Jo kūriniuose šmaikščiai ir originaliai derinama figūratyviosios ir abstrakčiosios tapybos kalba, autoportreto ir peizažo žanrai, padedantys sukurti savitą ženklų sistemą, kalbančią apie dabartinę tapytojo situaciją šiuolaikiniame mene.

Mugės lankytojams galerija „Vartai“ suteiks galimybę susipažinti ir su kitų Lietuvos menininkų - Jurgos Barilaitės, Ugniaus Gelgudos, Ray Bartkaus, Andrew Mikšio bei Sauliaus Vaitiekūno - kūryba. Galerija mugėje pristatys gausią vizualinę medžiagą: katalogus, darbų aplankus, žurnalus ir kai kuriuos darbus.

Praėjusiais metais „Vartai“ mugėje pristatė U. Gelgudos solo projektą „Trintis“, jis buvo nominuotas net dviem premijoms: šiuolaikinių medijų premijai „Beep“ ir „Ron Brugal“. Po šios ekspozicijos Lietuvių menininką pakvietė net du stambūs fotofestivaliai Ispanijoje - „SCAN“ Taragonoje bei „Crossroads“ Salamankos šiuolaikiniame meno centre DA2. Pastarajame U. Gelgudos kūrinys „Žalgiris“ atsidūrė greta žymių menininkų darbų, tokių kaip Andy Warholo, Johno Baldessari, Mathew Barney, Josepho Beuyso, L. Godard'o, Douglaso Gordono ir kt.

 


„Vartų“ inf.

„7 meno dienos“ Nr.6 (835), 2009-02-13

Versija spausdinimui

Komentarai

CGshaXLWo, 2011-10-23 16:41

I feel satisfied after raeindg that one.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti