Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
MUZIKA

Dang Thai Sonas grįžta į Vilnių


Anonsas


7MD informacija

Share |
Lygiai po dvejų metų Filharmonijos scenoje rečitalį skambins pianistas Dang Thai Sonas.

Jo sensacinga pergalė 1980 m. X tarptautiniame Frédérico Chopino pianistų konkurse Varšuvoje tapo pianisto gimimo data Vakarų klasikinės muzikos istorijoje, jo tapatybės dokumentu, pirmąja biografijos eilute ir prekiniu ženklu (jis buvo pirmas muzikantas iš Azijos, laimėjęs šias prestižines varžybas).

Vasario 11 d. Filharmonijos Didžiojoje salėje Dang Thai Sonas paskambins prancūzišką skonį, stilių ir estetiką įkūnijančius G. Fauré Du noktiurnus, op. 33, M. Ravelio „Atspindžius" ir prancūziškos kultūros terpėje suklestėjusio F. Chopino kūrinius (Barkarolę, Mazurkas, op. 17, op. 33, ir Scherzo b-moll, Nr. 2).

Aktyvi Vilniaus muzikos bendruomenė turėjo galimybę stebėti Dang Thai Soną nuo pat jo antrojo
gimimo 1980-aisiais, kai pianistas iškart po konkurso į pasaulinį turą įtraukė ir Lietuvą. Tada jis skambino tik Chopiną, o jo pasirodymas virto neeiliniu įvykiu ir, anot kritikų, sukėlė katarsio įspūdį.

Pats pianistas savo tinklalapyje išskiria dar kelis reikšmingus savo gyvenimo įvykius: 1995-ųjų naujametinį koncertą, organizuotą Japonijos transliuotojo NHK, kur jis skambino su Yo Yo Ma, Seiji Ozawa, Kathleen Battle ir Mstislavu Rostropovičiumi; 1999-ųjų Chopino metų atidarymo iškilmes Varšuvoje, kur jis buvo vienintelis pakviestas užsienietis; 2001 m. koncertus paskutiniame Isaaco Sterno organizuotame Miyazaki festivalyje Japonijoje, kur jis skambino su Pinchasu Zukermanu; galiausiai 2005 m. XV tarptautinio Chopino pianistų konkurso atidarymo koncertą ir dalyvavimą komisijos darbe.


LNF inf.

„7 meno dienos“ Nr.5 (834), 2009-02-06

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti