Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Lietuvos rusų dramoje - „Juodasis strazdas"


Premjeros


7MD informacija

Share |
Sausio 23 d. 18 val. Lietuvos rusų dramos teatro Mažojoje salėje - spektaklio „Juodasis strazdas" pagal šiuolaikinio škotų dramaturgo Davido Harrowero pjesę premjera. Tai bendras Rusų dramos teatro, Sankt Peterburgo teatro festivalio „Baltijskij dom" ir „Audronio Liugos produkcijos" projektas.

Teatro vadovas ir spektaklio režisierius Jonas Vaitkus: ,,Šią pjesę pavadinimu „Juodvarnis" aš jau esu pastatęs (premjera - 2007 m. rugsėjo 12 d., „Audronio Liugos produkcija", rodyta „Meno forte"). Spektaklį pamatę „Baltijskij dom" atstovai pasiūlė bendrą projektą. Vėl vaidins Vladas Bagdonas, jis puikiai kalba rusiškai, todėl bus lengva vaidinti rusakalbei publikai. Spektaklyje taip pat vaidins aktorė iš Sankt Peterburgo teatro festivalio ,,Baltiskij dom" Daša Stepanova. O iš mūsų teatro aktorių galėsite pamatyti Liudą Gnatenko. Spektaklį ruošiamės rodyti tiek Lietuvos rusų dramos teatre, tiek gastrolėse Rusijoje... Ši premjera - tai vienas iš bandymų pakeisti teatro repertuarą. Dabar visi teatrai nuėjo žiūrovo linksminimo keliu. Reikėtų imtis ir rimtesnių dalykų, bet tai nebūtinai turi būti nuobodu. Rusų diaspora yra maža, todėl mums tenka galvoti, kaip pritraukti lietuvių žiūrovus. Ir kartu neprarasti tų žiūrovų, kurie jau yra nuolatiniai mūsų teatro lankytojai."

„Juodasis strazdas" pasakoja apie brandaus vyro ir jaunutės merginos santykius. Pjesė gvildena amžiną temą - nenumaldomą meilės geismą. Bet tai nėra dar viena V. Nabokovo „Lolitos" parafrazė. Autorius priverčia mus netikėtu rakursu įdėmiai pažvelgti į mūsų pačių vidų, pasitikrinti savo esminius moralės principus.

Pjesę vertė Irina German. Scenografė ir kostiumų dailininkė - Simona Biekšaitė. Režisieriaus asistentė - Liubov Timochova. Vaidina: Rėjus - Vladas Bagdonas, Una - Liuda Gnatenko, Daša Stepanova (Sankt Peterburgas), Mergaitė - Irina Lavrinovič (VMT).


LRDT inf.

„7 meno dienos“ Nr.3 (832), 2009-01-23

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti