Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Gruodžio 19-28


7MD informacija

Share |

Hercogienė ***

Šis kostiuminis režisieriaus Saulo Dibbo filmas sukurtas pagal Amandos Foreman knygą. Filmo herojė - istorinė asmenybė, gyvenusi XVII a. Hercogienė Georgiana buvo viena savo epochos ikonų - maištininkė, gražuolė, švaistūnė ir politikė. Visai jaunutę Džordžianą (Keira Knightley) ištekina už Devonširo hercogo (Ralph Fiennes). Vienintelis jo vedybų tikslas - sulaukti įpėdinio. Tačiau jauna žmona pagimdo mergaitę, po to - kitą. Kunigaikštis yra nusivylęs ir įsitikinęs, kad Džordžiana neįvykdė savo įsipareigojimų. Jis pasirenka meiluže geriausią žmonos draugę. Kai Džordžiana nieko nebesitiki iš gyvenimo, jos kelyje pasirodo jautrus ir švelnus Grėjus (Dominic Cooper)... Melodramatiškas filmo siužetas nėra saldžiai sentimentalus, filme daug humoro persmelktų scenų. Žiūrovus, be abejo, sužavės kostiumai, interjerai ir gražūs personažai. Šis filmas tiems, kurie nori maloniai praleisti laiką (D. Britanija, Italija, Prancūzija, 2008). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Paryžius ***

Pjeras yra šokėjas. Jis turi savo pasaulį, trokšta mylėti ir būti mylimas. Tačiau jis sunkiai suserga. Kai gyvenimas priverčia jį keisti gyvenimo ritmą, Pjeras iš naujo atranda Paryžių ir netikėtai pačiam sau ima dalytis savo rūpesčiais ir džiaugsmais su atsitiktinai miesto gatvėse ir aikštėse sutiktais žmonėmis. Būtent jų dėka Pjeras atras save ir pažins tikrąjį gyvenimo skonį. Dar viename Paryžių šlovinančiame filme, kurį sukūrė Cédricas Klapischas, pamatysime Juliette Binoche, Romainą Duris, Fabrice'ą Luchini, Albert'ą Dupontelį, Franšois Cluzet, Karin Viard (Prancūzija, 2008). (Vilnius, Kaunas)


Puikybė ir garbė ***

...Jau kelios Tirnių šeimos kartos yra policininkai. Šiam klanui svarbiau apsaugoti savus, nei laikytis garbės kodekso. Tačiau kartą kilęs skandalas pasirodo stipresnis už tylėjimo teisę, todėl šeimos nariai priversti rinktis. Tai įvyksta po to, kai keturių policininkų nužudymu susidomi spauda. Paaiškėja, kad narkotikų prekiautojai iš anksto žinojo apie policijos atvykimą. Šeimos patriarchas įsako jaunėliui Rėjui tirti bylą. Šis netrukus supranta, kad čia kai kas daugiau nei paprastas kriminalinis nusikaltimas, susidorojimas su policininkais primena kerštą. Šis filmas turėjo pasirodyti 2002 m., bet po 2001 m. rugsėjo 11-osios buvo atidėtas, nes atrodė negarbinga kalbėti apie korumpuotus Niujorko policininkus, juolab kad filmas yra morali pasaka apie būtinybę kalbėti tiesą ir apie tai, ką už tai reikia užmokėti. Filmą kūrę režisierius Gavinas O'Connoras ir jo brolis dvynys prodiuseris Gregas O'Connoras yra Niujorko policininko sūnūs. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Colinas Farrellas, Edwardas Nortonas, Jonas Voightas, Noah Emmerichas, Jennifer Ehle (JAV, 2008). (Vilnius, Klaipėda)


Žakas Merinas: mirties instinktas ****

Pirmoji dilogijos apie paskutiniu prancūzų gangsteriu vadinamą žudiką ir plėšiką Jacques'ą Mesrine'ą dalis. Filmas pasakoja apie tai, kaip vaikinas iš padorios šeimos, grįžęs iš karo tarnybos Alžyre, pasirenka nusikaltėlio kelią. Režisierius Jeanas-Franšois Richet chronologiškai rodo Merino gyvenimą ir tai, kaip gimė jo legenda. Režisierius remiasi geriausiais prancūzų filmų apie gangsterius pavyzdžiais ir sukuria įsimintiną reginį, kuriame nestinga žiaurių nusikaltimų, gražių moterų ir gaudynių. Tačiau svarbiausias šiame pasakojime yra puikiai Vincent'o Casselio suvaidintas Merinas - sudėtinga asmenybė, kurioje viršų nuolat ima tamsusis pradas. Taip pat vaidina Cécile De France, Gérard'as Depardieu (Prancūzija, Kanada, Italija, 2008). (Vilnius, Šiauliai, Marijampolė)


****** - šedevras,
***** - pasižiūrėti būtina,
**** - geras filmas,
*** - būna ir geriau,
** - jei turite daug laiko,
* - niekalas


„7 meno dienos“ Nr.46 (828), 2008-12-19

Versija spausdinimui

Komentarai

Kadir, 2012-07-17 05:03

information you wish share with your readers, many brgeogls also like to add in images and videos.put yourself in the reader's shoesthis article will look at the secrets of writing great posts for your blog. as i always say, behind every successful blogger is good content, repeatedly written .

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti