Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TEATRAS

Teatro laboratorija "Atviras ratas" Vašingtone


informacija 7MD

Share |
"Senelės pasaka".
Teatro archyvo nuotrauka
Spalio 24-28 d. Jungtinių Amerikos Valstijų sostinėje Vašingtone vykstančiame viename didžiausių tarptautinių teatrų vaikams festivalių "Kids Euro Festival 2008" dalyvavo ir pirmąkart Lietuvai atstovavo teatro laboratorija "Atviras ratas". Daugiau nei mėnesį nuo spalio 9 d. iki lapkričio 12 d. vykstančiame festivalyje buvo parodytas muzikinis spektaklis-improvizacija ne tik vaikams "Senelės pasaka".

Pagal vieną žinomiausių Salomėjos Nėries eilėraščių "Senelės pasaka" sukurtame spektaklyje atgyja žinomų pasakų personažai - Žąsinas Moliūgas, trečias brolis Jonas, Našlaitėlė, Žalčio žmona Eglė bei daugelis kitų. Šie personažai atvirai ir žaismingai pasakoja įdomiausias savo istorijas, į jas įtraukdami ir spektaklio žiūrovus. Kaip sako spektaklio kūrybinė grupė, "šis spektaklis sukurtas ne tik žiūrėti, bet ir aktyviai dalyvauti - keliauti ir drauge kurti pasaką, drauge dainuoti".

2007 m. "Senelės pasakos" kūrybinė grupė buvo apdovanota "Auksiniu scenos kryžiumi" už geriausią spektaklį vaikams.

Pirmąkart rengiamame festivalyje "Kids Euro Festival 2008" siekiama pristatyti Europos kultūrą ir meną. Festivalis skirtas 6-12 metų vaikams ir, kaip teigia festivalio rengėjai, tai yra vienas didžiausių - jei ne didžiausias - tokių renginių visame pasaulyje. Šiame festivalyje dalyvauja menininkai iš visų 27 Europos Sąjungos valstybių ir daugiau nei iš 20 įvairiausių kultūrinių organizacijų iš visos Europos. Renginio tikslas - supažindinti JAV vaikus ir jų tėvelius su Europos kultūra, vyraujančiomis meno šakomis ir jų raiška, pristatyti talentingiausius Europos menininkus, meno organizacijas, kuriančias vaikams. Matyt, neatsitiktinai pasirinktas ir festivalio "Kids Euro Festival 2008" šūkis - "Europa ateina į Vašingtoną!". Viso festivalio metu rodomi ne tik spektakliai, filmai, bet ir rengiami koncertai, kūrybinės dirbtuvės, susitikimai su menininkais.

Festivalis rengiamas bendradarbiaujant su Europos Sąjungos valstybių ambasadomis JAV. Kiekviena Europos Sąjungos valstybė į šį festivalį siunčia po vieną teatrą, pastaruoju metu savo šalyje labiausiai nusipelniusį teatro vaikams srityje. Teatro laboratorija "Atviras ratas" festivalyje dalyvauja Lietuvos ambasados JAV kvietimu.

Per penkias viešnagės JAV dienas teatro laboratorijos "Atviras ratas" aktoriai suvaidino penkis spektaklius anglų kalba. "Senelės pasaka" vaidinta ne tik pagrindinėse festivalio scenose, bet ir Vašingtono meno erdvėse bei kultūros centruose.

„7 meno dienos“ Nr.39 (821), 2008-10-31

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti