Į sakralinės muzikos vakarus vėl kviečia festivalis „Ave Maria“

7 MD
Ketvirtąjį rugpjūtį pajūrio kurortų gyventojus ir svečius iš kasdienio šurmulio pabėgti kvies vienintelis Palangoje sakralinės muzikos festivalis „Ave Maria“, skirtas paveikslui „Švč. Mergelė Marija su vaikeliu“.

Džiugu, kad jau keletą metų iš eilės jis turi puikius globėjus – Telšių vyskupą Joną Borutą bei Palangos merą Šarūną Vaitkų, nuoširdžiai palaikančius festivalio organizatorių iniciatyvą.

 

„Ave Maria“ koncertai šiemet vyks rugpjūčio 4–18 dienomis. Laukia net 15 profesionaliosios muzikos vakarų kartu su geriausiais Lietuvos atlikėjais ir svečiais iš užsienio. Išplito ir koncertų geografija – dalis renginių keliasi į Šventąją.

 

Pirmasis festivalio vakaras – dovana lietuviškos profesionaliosios muzikos gerbėjams. Solistės Asta Krikščiūnaitė, Ieva Prudnikovaitė, choras „Aukuras“ bei Klaipėdos kamerinis orkestras, diriguojami Modesto Pitrėno, atliks lietuvių kompozitoriaus Algirdo Martinaičio oratoriją „Gailestingumo altorius“.

 

Organizatoriai neliko abejingi gražiai 2012-uosius lydinčiai datai – Maironio 150-osioms gimimo metinėms – ir šiųmetę dedikaciją paskyrė didžiajam lietuvių poetui, kurio ryšys su Palanga ypatingas. Ant Birutės kalno išgirsime nepaprastą improvizacinės poezijos ir muzikos sąjungą – aktorės Gražinos Urbonaitės ir saksofonininko Petro Vyšniausko duetą, valstybinis Kauno choras kartu su aktoriumi Rimantu Bagdzevičiumi ruošia išskirtinę Maironio programą, taip pat šio poeto kūryba taps daugelio kitų festivalio koncertų leitmotyvu.

 

Šiemet „Ave Maria“ programoje puikuojasi net keturi chorai – Valstybinis choras „Vilnius“, Kauno valstybinis choras, choras „Aukuras“ ir baigiamąjį festivalio koncertą papuošianti grigališkojo choralo studija „Schola cantorum de Regina Pacis“. Sulauksime svečio iš Estijos – violončelininkas Alaaras Kaasikas kartu su vargonininke Jurgita Kazakevičiūte atliks estų kompozitorių kūrinius. Taip pat koncertuose išgirsime gausybę gerai žinomų atlikėjų ir kolektyvų – Eglę Juozapaitienę, Juditą Leitaitę, Vytautą Juozapaitį, Petrą Vyšniauską, Liudą Mikalauską, pianistes Nijolę Ralytę, Audronę Juozauskaitę, Palangos pučiamųjų orkestrą, Baltijos gitarų kvartetą, balsinguosius „Opus Vocalis“ solistus, styginių kvartetą „Arco“ ir kitus.

 

Festivalis „Ave Maria“ žada jaukius sakralios muzikos vakarus ir laukia visų puikios muzikos ir poezijos išsiilgusių žiūrovų.

 

Festivalio rengėjų inf.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.