Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaites filmai


Liepos 20–26 d.


7 MD

Share |
„MS1: kalėjimo griūtis“

Diktatorius***

Sacha Baronas Coenas vaidina diktatorių, kuris pasirengęs net rizikuoti savo gyvybe, kad tik jo šalis netaptų demokratine. Larry Charleso komedijoje taip pat vaidina Benas Kingsley, Anna Faris (JAV, 2012). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)

 

Kosmopolis ****

Davidas Cronenbergas mano, kad kapitalizmo era baigiasi. Filmo herojus, finansų elito „auksinis berniukas“ – dvidešimt aštuonerių milijardierius Erikas Pekeris – įsėda į savo baltą limuziną visai ne laiku. JAV prezidento vizitas paralyžiavo Manhataną, o Erikas apsėstas minties nusikirpti plaukus. Jo kirpėjas dirba kitame Niujorko gale. Chaosas didėja, Eriko finansų imperija žlunga, jis neištikimas savo žmonai, dar Eriką kėsinamasi nužudyti. Svarbiausios dvidešimt keturios milijardieriaus gyvenimo valandos ir rodomos filme. Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė „Saulėtekio“ ir „Mielo draugo“ žvaigždė Robertas Pattinsonas, taip pat Juliette Binoche, Sarah Gadon (Prancūzija, Kanada, Italija, Portugalija, 2012). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Mielas draugas ***

Naujausia prancūzų literatūros klasiko Guy de Maupassant’o romano ekranizacija, kurią sukūrė didžiajame kine debiutuojantis garsus britų teatro režisierius Declanas Donnellanas ir Nickas Ormerodas. Jauną gražuolį iš Normandijos Žoržą Diurua, nusprendžiantį padaryti karjerą Paryžiuje, suvaidino jaunųjų žiūrovių numylėtinis Robertas Pattinsonas („Saulėlydis“). Pasinaudojęs savo vyrišku žavesiu ir sugebėjimu intriguoti Žoržas atsiduria tarp Paryžiaus elito. Žoržo kelias į valdžią veda per įtakingų moterų širdis. Tačiau mieste, kur seksas yra jėga, o šlovė – tikras apsėdimas, už viską reikia mokėti. Taip pat filme vaidina Christina Ricci, Natalia Tena, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas (Prancūzija, D. Britanija, Italija, 2012). (Vilnius, Kaunas)

 

MS1: kalėjimo griūtis ***

Pagal Luco Bessono sumanymą dviejų jaunų airių režisierių Jameso Matherio ir Stepheno St. Legerio sukurtas veiksmo filmas nukelia į netolimą ateitį. 2079 metais kosmose jau veikia pačių siaubingiausių nusikaltėlių kalėjimas. Kai jame kyla maištas, o įkaite paimama JAV prezidento duktė Emili (Maggie Grace), jos vaduoti siunčiamas specialusis agentas Snou (Guy Pearce). Žinoma, jis vyksta gelbėti ne tik merginos, bet ir savo draugo, su kuriuo jie abu įtariami valstybės išdavyste. Bet atsidūręs kalėjime, draugas prarado protą, Snou iškyla grėsmė prarasti šį tą daugiau... Filmas, nors ir pagamintas profesionaliai, primena brangiųjų Holivudo kosminių blokbasterių pigų pakaitalą, kino salėje gali pasijusti kaip kompiuteriniame žaidime. Tačiau viskas pernelyg matyta ir nuspėjama, kad įsigyventum į veiksmą (Prancūzija, 2012). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)

 

Prometėjas ***

Du netolimos ateities mokslininkai Elizabetė Šou (Noomi Rapace) ir Holovėjus (Logan Marshall-Green) įtikina turtingą Veilando korporaciją, kad jų archeologiniai atradimai – pagrindas ieškoti civilizacijų tolimose planetose. Kadaise Žemėje pabuvoję ir savo DNR palikę ateiviai gali atsakyti į svarbiausius žmonijos klausimus. Taip Elizabetė ir Holovėjus atsiduria kosminiame laive „Prometėjas“. Kartu su jais keliauja gana įvairi publika: nemirtingumo paslaptį norintis įminti Veilandas (neatpažįstamai pasendintas Guy Pierce’as), jo egoistė duktė (Charlize Theron), planetą tirsiantys mokslininkai ir laivo įgula. Bet, ko gero, vienintelis robotas Deividas (Michael Fassbender) žino tikrąjį ekspedicijos tikslą... Didžiojo postmodernistinio kino vizionieriaus Ridley’o Scotto („Svetimas“, „Likvidatorius“, „Gladiatorius“) naujausias kūrinys – tai ne šiaip sau dar vienas filmas apie kelionę į kosmosą, o 1979-aisiais Scotto sukurto ir jau klasikiniu tapusio filmo „Svetimas“ prologas. Elen Ripli naujame filme pakeitė Elizabetė, bet susitikimas su kitomis civilizacijomis bus toks pat grėsmingas ir vizualiai įspūdingas  (JAV, 2012). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Raudonos šviesos ***

Parapsichologė Margaret Matison tyrinėja paranormalius reiškinius, regis, jau liko visai nedaug iki sukrečiančių atradimų. Moteris kreipiasi pagalbos į kadaise garsų ekstrasensą Saimoną Silverį, kuris išsižadėjo savo tyrimų jau prieš trisdešimt metų. Ekstrasensas sutinka, jis neįtaria, kuo gali virsti pavojingi eksperimentai, juolab kad daktarės Matison asistentas Tomas nusprendžia išsiaiškinti tiesą apie paslaptingą ir charizmatišką Saimoną. Pagrindinius vaidmenis ispanų režisieriaus Rodrigo Cortéso filme sukūrė Robertas De Niro, Sigourney Weaver ir Cillianas Murphy (JAV, Ispanija, 2012). (Vilnius, Kaunas)

 

Roko amžius ***

Dar vienas populiarus Brodvėjaus miuziklas, perkeltas į kino ekraną. Siužetas paprastas ir aiškus: vieną dieną klube „Roko amžius“ susitinka du iš skirtingų sluoksnių kilę, bet panašių tikslų siekiantys žmonės. Mergina iš provincijos atvažiavo į Holivudą, tikėdamasi tapti žvaigžde, bet negailestingas sapnų fabrikas sudaužė jos svajones. Vis dėlto į ją atkreipia dėmesį buvusi roko žvaigždė Steisis. Nors mergina ir įsidarbino striptizo klube, jos laukia didžioji gyvenimo meilė. Adamo Shankmano filme vaidina Julianne Hough, Diego Boneta ir dainuojantis Tomas Cruise’as (JAV, 2012). (Kaunas, Šiauliai)


 

****** – šedevras, ***** – pasižiūrėti būtina, **** – geras filmas, *** – būna ir geriau, ** – jei turite daug laiko, * – niekalas


„7 meno dienos“ Nr.29 (997), 2012-07-20

Versija spausdinimui

Komentarai

JiQ6mdHFoPtb, 2016-05-02 17:33

I was drawn by the hotsney of what you write

XKaCd4kYh8f, 2015-09-21 17:20

Exhibited in Milan, the famous Lithuanian aristt M. K. Ciurlionis art exhibition, which refused to accept the Venice on Monday from Italy went to Kaunas.It is the largest ever in Western Europe exhibited the most important collection of works of art M.K.Ciurlionis consists of 137 art and photography exhibits, and other works from the aristt's archives.Milan's Royal Palace Museum in the Palazzo Reale to the data, M.K.Ciurlionis exhibition was visited by 20 thousand. viewers, and the exhibition catalog published in 2010 was recognized as the best book of the art magazine Arte elections.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti