Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Geriausio aktoriaus prizas Vladui Bagdonui


Kronika


7 MD

Share |
Vladas Bagdonas filme „Dirigentas”
Sekmadienį Šanchajuje baigėsi penkioliktą kartą vykęs tarptautinis kino festivalis. Žiuri, kuriam vadovavo garsus prancūzų režisierius Jeanas-Jacques’as Annaud, geriausio aktoriaus apdovanojimą skyrė Vladui Bagdonui, suvaidinusiam pagrindinį vaidmenį Pavelo Lungino filme „Dirigentas“.

Iškart po apdovanojimo ceremonijos aktorius prisipažino Rusijos naujienų agentūrai RIA, kad nelaukė panašaus pripažinimo: „Tai buvo didelis netikėtumas, nes pirmą kartą atlieku pagrindinį vaidmenį kine, garbė gauti tokį svarbų prizą.“

 

Pavasarį Rusijos ekranuose pasirodęs ir Velykų išvakarėse Rusijos televizijos parodytas „Dirigentas“ („Dirižor“, 2012) pasakoja kaltės ir dvasinio atgimimo istoriją. Bagdono herojus yra garsus dirigentas Petrovas, kuris gastrolių Izraelyje išvakarėse sužino, kad ten nusižudė jo sūnus dailininkas. Dirigentas prieš daugelį metų išsižadėjo sūnaus, jam buvo nepriimtinas vaikino bohemiškas gyvenimas, narkotikai. Bet Jeruzalėje sutikti sūnaus draugai ir jo priešmirtinis raštelis priverčia Petrovą susimąstyti apie gyvenimo principus ir vertybes.

 

Kitas svarbus filmo „personažas“ – oratorija „Mato pasija“, kurios premjera turi vykti Jeruzalėje, grojant Petrovo orkestrui. Oratoriją parašė šiuolaikinės rusų bažnyčios veikėjas – kompozitorius metropolitas Ilarionas (Alfiorovas), Maskvos patriarchate atsakingas už užsienio ryšius.

 

Neseniai filma buvo parodytas Vilniuje, Tarptautinio sakralinės rusų muzikos festivalio programoje. 


Šanchajaus festivalio prizas už geriausią moters vaidmenį teko meksikietei Ursulai Prunedai už vaidmenį filme „Lu sapnai“ („El sueno de Lu“, rež. Robert Koehler). Pagrindiniu festivalio prizu apdovanotas Irano režisierius Khosro Masumi už filmą „Lokys“ („Khers“).

 

„7md“ inf.

„7 meno dienos“ Nr.26 (994), 2012-06-29

Versija spausdinimui

Komentarai

e4NdAOhq5G, 2017-03-22 08:04

You're the grtsteae! JMHO

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti