Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Patariame aplankyti, pamatyti, išgirsti


7MD rekomenduoja

Share |
Mare Tralla ir Cooltūristės. „Veidu į kitą“. Video. 2011

Dailė

„Pamėnkalnio“ galerijoje (Pamėnkalnio g. 1/13, Vilnius) veikianti Mares Trallos ir Cooltūričių paroda „Veidu į kitą“ sutelkia dėmesį į žvilgsnius. Paprastai žvilgsnis mene rodomas kaip išorinis ir bauginantis (agresoriaus ar pasaulio), čia tyrinėjami apžiūrimos moters žvilgsniai ir jų trajektorijos, o į galimybes keisti požiūrio taškus įtraukiamas ir žiūrovas. Paroda veikia iki birželio 16 d. Galerija dirba antradienį–penktadienį 10–18 val., šeštadienį 10–16 val.

 

Nacionalinėje dailės galerijoje atidaryta, kaip teigiama, „nūdien žymiausio danų tapytojo, grafiko, skulptoriaus, kino kūrėjo, rašytojo, scenografo Pero Kirkeby raižinių, skulptūrų ir fotografijų paroda „Lignum vitae“. Paroda svarbi ir kaip meno įvykis, ir kaip valstybinio atstovavimo, diplomatinių santykių pavyzdys. Kuratorės – Teresa Østergaard Pedersen ir Milda Žvirblytė. Paroda veikia iki rugpjūčio 26 d.

 

Ir pagaliau atnaujinta viena nuolatinės NDG Lietuvos dailės ekspozicijos salė, kur pasakojama apie XX–XXI a. sandūros peizažo žanro transformaciją Lietuvos tapyboje. Kuratorė – Milda Žvirblytė. Nacionalinė dailės galerija (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) dirba antradienį, trečiadienį, penktadienį ir šeštadienį 12–19 val., ketvirtadienį 13–20 val., sekmadienį 12–17 val.

Muzika

Birželio 1 d. sostinėje prasideda XVI Vilniaus festivalis. Jį Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre 19 val. pradės šokio trupė iš JAV „Ailey II“. Tai – Niujorko šiuolaikinio šokio trupė, pradėjusi savo veiklą 1974 m. kaip garsiojo Alvino Ailey’aus nuolatinis ansamblis, į kurį buvo suburti talentingiausi jaunieji šokėjai iš „Ailey“ mokyklos. Trupės į Vilnių atvežama programa žada įspūdingą JAV šiuolaikinio šokio panoramą – bus atlikti 2011, 2008 ir 1960 m. sukurti šokio spektakliai.

Teatras

Kauno dramos teatras kviečia palydėti kūrybinį sezoną su Raimundo Banionio režisuojama premjera Eugene’o Scribe’o „Priežastys ir pasekmės“. Ši ryškių charakterių ir intriguojančių situacijų komedija galėtų sudominti tradicinio teatrališkumo išsiilgusį žiūrovą. Premjera įvyks gegužės 27, 30 d. 18 val. Rūtos salėje.


„7 meno dienos“ Nr.21 (989), 2012-05-25

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti