Šeimyninio muzikavimo džiaugsmas

7 MD
Vilniaus Algirdo muzikos mokykla, 2013 m. švęsianti savo gyvavimo 45-metį, yra Vilniaus Naujamiesčio rajono meninės traukos centras.

Jau nuo 2003-iųjų puoselėjama idėja į muzikavimo procesą įtraukti mokinių šeimos narius mokyklos bendruomenei tapo gražia šeimyninio muzikavimo tradicija. Į šį muzikavimo procesą kasmet entuziastingai įsitraukia vis daugiau mokytojų, mokinių ir jų šeimos narių iš kitų muzikos mokyklų, ir tai paskatino mokyklos bendruomenę 2007 m. organizuoti pirmąjį šeimyninio muzikavimo festivalį „Šeimyninio muzikavimo džiaugsmas“, kuris vėliau tapo respublikiniu renginiu.

 

Gegužės 26 d. Vilniaus Algirdo muzikos mokykloje vyks respublikinis šeimyninio muzikavimo festivalis-konkursas, kuriame varžysis 45 šeimyniniai ansambliai iš Vilniaus ir kitų Lietuvos miestų bei miestelių. Dalyvių pasirodymus vertins žiuri, kurio nariai – žinomi Lietuvos muzikai ir pedagogai. Tai LNOBT solistė, LMTA profesorė Irena Milkevičiūtė, Lietuvos valstybinio kvarteto narys, M.K. Čiurlionio nacionalinės menų mokyklos mokytojas Artūras Šilalė, Rugiaveidė (žinomos folkloro dainininkės, archeologės Daivos Urbanavičiūtės-Steponavičienės pseudonimas). Žiuri pirmininkė – Lietuvos muzikos mokyklų asociacijos prezidentė Daina Rakšnienė.

 

Visi festivalio-konkurso dalyviai bus apdovanoti įvairiais prizais. Geriausiems šeimyniniams ansambliams bus įteikti diplomai ir prizai pagal nominacijas už profesionaliausią, originaliausią, nuotaikingiausią ir kt. pasirodymus.

 

Džiaugiamės, kad šeimyninio muzikavimo idėja, subūrusi savo laiku Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos bendruomenės narius į vieną, vienmintę ir neabejingą vaikų ateičiai šeimą, sėkmingai gyvuoja. Tikimės, kad ši idėja gyvuos ir ateityje, tęsdama ir plėtodama šeimyninio muzikavimo tradicijas Lietuvos kultūriniame gyvenime, stiprins šeimyninius ryšius ir leis dar ne kartą patirti tikrą šeimyninio muzikavimo džiaugsmą.

 

Regina Pancekauskienė


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.