Kino stovykla kviečia teikti pranešimų tezes

7 MD
Trečią vasarą vyksianti kino stovykla kviečia teikti pranešimų tezes tema „Kinas ir istorija“ ir paskutinį liepos savaitgalį praleisti Žeimių dvare žiūrint filmus ir apie juos kalbant. Liepos 26–29 d. Žeimių dvare (Jonavos r.) vyksiančią kino stovyklą organizuoja VšĮ „Meno avilys“.

Renginys suburia kino kūrėjus, tyrinėtojus ir žiūrovus bei suteikia jiems atvirą ir neformalią erdvę diskutuoti. Pernai stovyklautojai gilinosi į „Kino ir laisvės“ sąsajas, 2010-aisiais vykusios pirmosios kino stovyklos dalyviai aptarinėjo kelio filmo žanro ribas.

 

Anot kino stovyklos organizatorių, dažnai su nostalgija prisimename sovietmečiu kurtą lietuvių kiną, o šių metų kino stovyklos „Kinas ir istorija“ dalyviai leisis į kino ir istorijos sąsajų paieškas, analizuos, kaip filmuose rodoma istorija ir rutuliojami istoriniai įvykiai, kaip kinta kinas ir jo formos. Visi norintys prisijungti prie stovyklos dalyvių kviečiami ne tik stebėti, kas vyksta ekrane, bet ir aktyviai išsakyti savo nuomonę.

 

Pranešimų tezes siūloma teikti šiomis temomis: „Kinas ir istorinė atmintis“, „Dokumentinis kinas – istorinis dokumentas?“, „Kinas sovietmečiu“, „Kino kronikos“, „Istorijos „trynimas“ kine“, „Tabu kaita kine“, „Kūrinio ekranizacija ir istorija“, „Istorija kaip filmo istorija“.

 

Siūlomos temos tik orientacinės. Organizatoriai atviri patiems įvairiausiems pasiūlymams. Istorijos apibrėžimas taip pat paliekamas pranešėjams.

 

Pranešimų tezes siųskite adresu: [email protected] iki 2012 m. birželio 20 d.

 

Pagal rengėjų inf.

 

 

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.