Tarptautinė susikertančių medijų konferencija „Cross Media Zen“

7 MD
Birželio 8–10 d. Vilniuje vyks jau antroji susikertančių medijų (angl. „cross media”) konferencija ir kūrybinės dirbtuvės „Cross Media Zen“.

Į renginį atvyks tarptautinį pripažinimą pelnę Europos lektoriai, kurie Lietuvos ir užsienio šalių kino, literatūros, kompiuterinių žaidimų, IT, animacijos, komunikacijos ir kitų sričių profesionalus supažindins su naujausiomis susikertančių medijų tendencijomis ir galimybėmis.

Dominykas Širvinskas, konferenciją organizuojančio „MEDIA Desk Lietuva“ biuro vadovas, teigia, kad dar kartą surengti konferenciją ir kūrybines dirbtuves paskatino praėjusių metų renginio sėkmė.

„Šiemet renginyje dalyvaus dar daugiau įvairių sričių lektorių. Tačiau konferencija, kaip ir pernai, bus nemokama. Todėl tikimės pritraukti gausias mūsų ir užsienio valstybių specialistų pajėgas, kad jos kartu su profesionaliais lektoriais atrastų susikertančių medijų teikiamas galimybes ir pradėtų jas taikyti savo veikloje“, – sako D. Širvinskas.

Pasak D. Širvinsko, pagrindinė rengiamos konferencijos misija yra ne tik suteikti žinių, patarimų, kaip integruoti daugybę įvairių medijų vienam tikslui pasiekti, bet ir supažindinti visiškai skirtingų sričių profesionalus.

Konferencijos organizatorius prisimena pernai konferencijoje viešėjusio „Crossover Labs“ direktoriaus Marko Atkino išsakytą mintį, puikiai iliustruojančią tokių konferencijų ir kūrybinių dirbtuvių poreikį: „Turinį ir technologijas kuriantys žmonės dirba atskirai. Žaidimų kūrėjai nepažįsta žmonių, kuriančių kiną. Interneto puslapių dizaino specialistai nežino televizijos turinį kuriančių žmonių. GPS mobiliųjų aplikacijų kūrėjai nesusitinka su teatro režisieriais. Žmonės gyvena izoliuotuose kūrybos pasauliuose. Jie yra lyg skirtingų genčių atstovai ir nenutuokia, kokį kūrybinį potencialą pasiektų dirbdami kartu. Nesuvokia, kaip jų darbas būtų finansuojamas, jei jie dirbtų kartu.“

Šių metų „Cross Media Zen“ konferencija daug dėmesio skirs medijų revoliucijos analizei, sėkmės istorijoms bei diskusijoms apie galimus projektus ir jų finansavimą.

Konferencija ir kūrybinės dirbtuvės „Cross Media Zen“ vyks birželio 8–10 d. Nacionalinėje dailės galerijoje, o kūrybinės dirbtuvės bus surengtos Vilniaus dizaino kolegijoje.

Dalyvavimas ir konferencijoje, ir kūrybinėse dirbtuvėse nemokamas. Organizatoriai kviečia registruotis čia: http://crossmediazen.lt/

Rengėjų inf.

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.