Lietuviško filmo sėkmė Pekine

7 MD
Pekine pasibaigusiame 17-ajame frankofonijos filmų festivalyje sėkmė lydėjo Arūno Matelio filmą „Prieš parskrendant į Žemę“. Pelnęs žiūrovų simpatijas ir geriausią reitingą, filmas buvo papildomai parodytas du kartus, numatyta dar mažiausiai dešimt filmo peržiūrų visoje Kinijoje.

Padedant Lietuvos ambasadai Kinijoje įvyko ir susitikimas su CMoDA (China Millennium Monument Museum of Digital Arts) vadovais, su kuriais tartasi dėl bendradarbiavimo bei Lietuvos dokumentinio kino dienų surengimo Pekine 2013 metais.

 

Filmas „Prieš parskrendant į Žemę“ ir jo režisierius Arūnas Matelis sulaukė ir didelio Kinijos žiniasklaidos dėmesio – apie lietuvių autorių bei filmą rašė pagrindiniai Pekino dienraščiai bei internetiniai portalai, Pekino kino bendruomenė bei vienos iš didžiausių televizijos ir kino kompanijos „Chen Duo Production“ vadovas Rex Chen pakvietė režisierių ir lietuvių delegacijos narius į susitikimą su Kinijos televizijos legenda – režisieriumi Chen Duo, „IDG Investment Group“ atstovu Hugo Xiong bei dokumentinio kino režisieriumi Dong Yan.

 

„Esu maloniai nustebintas, koks šiuolaikiškas ir modernus yra Pekinas bei, aišku, kinų svetingumo, subtilumo ir didelio dėmesio. Tai leidžia tikėtis ir kinematografininkų bendradarbiavimo,“ – sugrįžęs į Lietuvą sakė Arūnas Matelis.

 

„Nominum“ inf.

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.