Patariame aplankyti, pamatyti, išgirsti

7MD rekomenduoja

Dailė

Absoliučiai beviltiškos reprodukcijose ir iki katarsio galingos realybėje – abstrakčios Rūtos Katiliūtės drobės, ko gero, pirmą kartą rodomos ne suspaustoje mažos galerijos erdvėje, o galingose VDA ekspozicijų salėse „Titanikas“ (Maironio g. 3, II aukštas). Drobės gelmių ir paviršiaus virpėjimo meistrės paroda „De – Fragmentacija. Kiekvieną rytą save atrandu iš naujo“ atidaroma balandžio 6 d. (penktadienį) 17 val. ir veiks iki gegužės 5 d. „Titanikas“ dirba antradienį–šeštadienį 12–18 val.

 

Nemažą dalį žiūrovų gali „nusiurbti“ balandžio 6 d. (penktadienį), 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro parodinėse erdvėse (Aukštoji g. 1 / Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) pristatomas ambicingas Kristinos Inčiūraitės projektas „Sekimas“, kurio metu bus rodomas ir naujas jos filmas „Susitikimas“. Ekspozicija veikia trečiadienį–šeštadienį 11–19 val. Paroda veikia iki gegužės 27 d.

 

Teatras

Vilniečiams puiki proga pamatyti daug dėmesio sulaukusį Rolando Augustino A. režisuotą spektaklį „Hanana, kelkis ir eik“ pagal Germano Grekovo pjesę „Hanana“. Balandžio 10 d. 19 val. J. Miltinio dramos teatras svečiuosis Vilniaus „Keistuolių teatre“.

 

Balandžio 13 d. verta apsilankyti Ūkio banko teatro arenoje. Čia paskutinį kartą bus parodytas režisieriaus Oskaro Koršunovo spektaklis „Vaidinant auką“ pagal brolių Presniakovų pjesę. Be to, atsisveikinimas žadamas linksmas – po spektaklio žiūrovai turės galimybę aukcione įsigyti jiems patikusius daiktus iš spektaklio.

 

Kinas

Mike’o Leigh filmai gimsta neįprastai – aktoriai susitinka prieš prasidedant filmavimui, jie nežino, ką vaidins. Režisierius taip pat nežino, nes scenarijaus neturi ir jis. Tik temą. Ji kristalizuojasi režisieriui individualiai dirbant su kiekvienu aktoriumi. Šie savo personažus brandina dar ilgai. Paskui prasideda repeticijos. Per jas išaiškėja ir būsimo filmo pabaiga. Tada jau galima filmuoti.

 

„Dar vienerių metų“ herojė psichologė Džerė pasikviečia į namus vienišą, juokingą, nelaimingą Merę. Pas Džerę ir Tomą Merė pasijunta kaip namie. Ji pradeda intriguoti, nors visąlaik akivaizdu, kokia ji bejėgė. Bet Džerė nusprendžia, kad Merė tapo pavojinga... Leigh filmų tema – gyvenimas. Kaip reikia gyventi, kaip būtum laimingas? Ar laimė priklauso nuo mūsų, ar nuo likimo? Klausimai paprasti, net banalūs, bet Leigh sugeba padaryti taip, kad pasijunti lyg kartu su filmo herojais sėdėtum prie stalo. Terapinis filmų poveikis akivaizdus, bet režisierius tuo neapsiriboja. Jis moko žiūrėti į žmones ir kiekviename rasti dalelę savęs. Filmą galima pasižiūrėti „Skalvijoje“ nuo balandžio 12 d.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.