Patariame aplankyti, pamatyti, išgirsti

7 MD

Dailė

 

Apie sovietinių vizijų utopišką didybę ir neišvengiamą trapumą iki kovo 17 d. pasakoja Antano Sutkaus, Romualdo Rakausko ir Frédérico Chaubino paroda „Sovietinės architektūros fotografijų albumai“ galerijoje „Vartai“. Kuratorės: Eglė Juocevičiūtė, Danutė Gambickaitė, Jolanta Marcišauskytė-Jurašienė.

 

Šiuolaikinio meno centras atnaujino ekspozicijas ir šalia parodų kviečia įsitraukti į performansų stebėjimą. Pristatomi trys menininkai: Alexas Cecchetti, Rossella Biscotti ir Antanas Gerlikas. Programa susijusi su laiku ir vieta. Apie ją plačiau www.cac.lt

 

Teatras

 

Vasario 24, 25 d. Lietuvos nacionalinio dramos teatro Didžiojoje salėje įvyks spektaklio „Ir vėl viskas bus gerai“ premjera. Režisierius Cezaris Graužinis pats parašė ir spektaklio inscenizaciją pagal prancūzų dramaturgo Jeano Giraudoux pjesę „Šajo pamišėlė“. Premjerą įdomu pamatyti ne vien dėl skambių pavardžių, bet ir dėl to, kad tai pirmas režisieriaus darbas šiame teatre. Kartu turėtų naujai atsiskleisti ir aktorių kolektyvai, nes „cezario trupė“ susijungs su LNDT trupės aktoriais.

 

Muzika

 

Vasario 25 d. 19 val. kviečiame apsilankyti Nacionalinėje filharmonijoje smuikininkės Ingridos Armonaitės jubiliejui skirtame koncerte. I. Armonaitė ir Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras atliks itin sudėtingą A. Schnittke’s Koncertą smuikui ir orkestrui. Antroje vakaro dalyje – paskutinė P. Čaikovskio simfonija, dar vadinama „Patetine“. Ją atliks nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas Modesto Pitrėno.

 

------

 

Turbūt daugiausiai įvykių, debatų ir žmonių įtrauks 13-oji tarptautinė Vilniaus knygų mugė, vykstanti 23–26 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ (Laisvės pr. 5). Mugė veikia vasario 24 d. 10–19 val., 24–25 d. 10–21 val., 26 d. 10–17 val. Norint atsirinkt leidinius ir jų pristatymus teks pasikliauti savo įžvalga, nes renginys, kaip ir visi masiniai, kupinas atradimų ir nusivylimų. Detalesnė informacija www.2012.vilniausknygumuge.lt.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.