Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Patariame aplankyti, pamatyti, išgirsti


7MD rekomenduoja

Share |
Erikos Grigoravičienės monografija „Vaizdinis posūkis“

Dailė

Pasirodė dailėtyrininkų ir intelektinių nuotykių mėgėjų ilgai laukta Erikos Grigoravičienės monografija „Vaizdinis posūkis: vaizdai - žodžiai - kūnai - žvilgsniai", skirta kultūros tyrimų klausimams. Tai unikalus mokslinis, bet suprantama kalba parašytas veikalas, tiriantis regimąją kultūros plotmę per daugybę svarbiausių ir įdomesnių teorijų, susietas su Lietuvos kontekstu. Vertimų, kompiliacijų ir referatų eroje, mokslinėje plotmėje toks originalus leidinys yra retas ir svarbus įvykis. Knygą finansavo Lietuvos mokslo taryba, o išleido Lietuvos kultūros tyrimų institutas. Leidinio dailininkas Jokūbas Jacovskis. Verta įspėti, kad tiražas nedidelis. „Vaizdinį posūkį“ jau galima įsigyti Lietuvos kultūros tyrimų instituto knygyne (Saltoniškių g. 58, Vilnius).

 

Šiandien (sausio 6 d.) 18 val. Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1/13, Vilnius)

bus pristatyta instaliacija, jau gerokai pakeliavusi po reikšmingus renginius ir seniausiai suintrigavusi. Kadangi Bronės Neverdauskienės ir Monikos Žaltauskaitės-Grašienės kūrinyje „Absoliuti lygybė“ smarkiai veikia medžiagiškumas, siūlome nepasitenkinti nuotraukomis ir aprašymais. Kūdikio ir seno kūno suliejimas paveikia fiziškai ir tikrina įsitikinimus, kaip suvokiame save. Projektą pristato Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras, kuratorius – Ignas Kazakevičius. Paroda veikia iki vasario 3 d. Galerija dirba antradienį–penktadienį 10–18 val., šeštadienį 10–16 val.

Kinas

Pasiilgusiems jausmų ir tikro – nespalvoto, nekalbančio – kino, Michelio Hazanaviciaus filmas „Artistas“ leis patirti neapsakomą malonumą, atsidurti tobulame pasaulyje. „Artistas“ – iš tų filmų, kurie sugeba suvienyti kritikus ir žiūrovus.


„7 meno dienos“ Nr.1 (969), 2012-01-06

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti