„Teatriukas“ kviečia sutikti Kalėdas „Pasakoje“

7 MD
Kino teatre „Pasaka“ naują sezoną pradėjęs aktorių kolektyvas „Teatriukas“ gruodžio 18 d. kviečia į premjerą, kurioje pamatysime net trylika Kalėdų senelių iš ledo šalies Islandijos, o gruodžio 26 d. – į koncertą visai šeimai. Apie šventines staigmenas kino teatre „Pasaka“ papasakojo „Teatriuko“ aktorė Dalia.

Kaip Jums kilo mintis pradėti sezoną ne dramos, o kino teatro erdvėje?

 

Esame labai kamerinis teatriukas, vaidiname tik vaikams ir šeimai, tad ir erdvė turėtų būti jauki, šilta, pritaikyta vaikams. Lankėmės „Pasakos“ seansuose kartu su savo vaikais ir nutarėme išbandyti šią erdvę „savo kailiu“.

 

Spalį ir lapkritį „Pasakoje“ jau vaidinote. Kokie įspūdžiai?

 

Jausmas keistokas – erdvė nėra pritaikyta teatrui, reikia spręsti apšvietimo, scenos pakylos klausimus. Tačiau publika maloni ir šilta. Džiaugiamės, kad dar daugiau žmonių atrado „Teatriuką“. Mes daug bendraujame su publika, improvizuojame. Koks ateis žiūrovas, toks ryt bus mūsų spektaklis...

 

Rengiate kalėdinę premjerą. Trumpai pristatykite spektaklį „Trylika senelių iš ledo šalies“.

 

Esame įsimylėję keistą šalį Islandiją. Joje su Šiaurės ministrų tarybos programomis lankėmės du kartus. Surinkome įdomios medžiagos, islandai turi daug sakytinės tautosakos, savitos literatūros ir originalių meno kūrėjų. Pasirodo, Islandijoje ateina ne vienas, o trylika Kalėdų senelių. Taip buvo šimtus metų ir vyksta iki šiol! Pagal šią medžiagą lietuvių poetė Ramutė Skučaitė sukūrė originalią pjesę. „Teatriuko“ trupėje tradiciškai vaidina trys aktoriai, bet pamatysite ir naujų veidų. Spektaklyje bus daug muzikos. Bus ir Kalėdų senelis, tiksliau, tryliktas Brolis – Islandiškas trolis.

 

Islandija ir jos pasakos mums taip menkai pažįstamos...

 

Būtent! Ji labai panaši į Lietuvą savo mažumu, taip pat turi išskirtinę kalbą. Bet visiškai skiriasi savo gamta, klimatu.

 

Antrą Kalėdų dieną šeimas pakviesite į kalėdinį koncertą. Kokios staigmenos laukia jo žiūrovų?

 

Į šventinį koncertą sudėjome nuotaikingiausias daineles iš spektaklių ir koncertų, sukurtų per trylika metų. Tai – teatralizuotas koncertas įvairaus amžiaus vaikams ir tėveliams. Aktoriai įtrauks į veiksmą visus žiūrovus – kartu darysime greičiausią pasaulyje mankštą, kursime eilėraštį, bandysime atsakyti į „išvirkščius“ klausimus.

 

„Pasakos“ inf.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.