Audriaus Stonio filmas apdovanotas Sankt Peterburge

7 MD
Sankt Peterburge baigėsi XIV tarptautinis nepriklausomo kino festivalis „DeboshirFilm – Skaisčios svajonės“, kurio įkūrėjas – žinomas rusų aktorius Aleksandras Baširovas. Festivalio trumpo metražo nevaidybinio filmų konkursinėje programoje rodytas Audriaus Stonio filmas „Aš perėjau ugnį, tu buvai su manim“ tarptautinės žiuri buvo įvertintas filmas pagrindiniu prizu ir festivalio diplomu.

Filme pasakojama apie jauną šeimą, auginančią keturis vaikus. Vieną šaltą ir lemtingą rudens naktį sudegė šių žmonių namai. Ką reiškia netekti namų? Kaip neprarasti vilties? Kaip atrodo gyvenimas, pradėtas nuo visiško nulio? Kur semtis jėgų nekristi į neviltį? Į ką atsiremti? Kaip iš naujo kibtis į gyvenimą?

 

Filmą sukūrė „Studija 2“ remiant Lietuvos Respublikos kultūros ministerijai ir bendradarbiaujant su Lietuvos televizija. Filmo operatorius Audrius Kemežys už šį filmą apdovanotas „Sidabrinės gervės“ prizu. „Aš perėjau ugnį, tu buvai su manim“ jau rodytas įvairiuose tarptautiniuose renginiuose – Karlovy Vary (Čekija), „Arsenalo“ (Latvija), Lagovo (Lenkija) Vidurio ir Rytų Europos, Pernu (Estija), Vilniaus dokumentinių filmų, „Kino pavasario“, „Baltijos bangos“ festivaliuose.

 

„DeboshirFilm – Skaisčios svajonės“ festivalyje pilno metražo nevaidybinių filmų konkursinėje programoje taip pat dalyvavo „Studijoje 2“ sukurtas režisieriaus Algimanto Maceinos filmas „Išpažinimas“.

 

„Studija 2“ inf.


 

 

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.