Į mokyklas išvyksta „Kino busas“

7 MD
Lietuvos mokykloms skirto projekto „Mokausi iš kino“ programa pasieks ir tolimiausius šalies kampelius – kitų metų pradžioje į ilgą kelionę po šalies mokyklas iškeliaus „Kino busas“, jis surengs beveik 300 filmų peržiūrų ir pusšimtį kūrybinių kino dirbtuvių.

„Kino buso“ komanda į mokyklas atveš tris dešimtis filmų, skatinančių kalbėtis vaikams ir jaunimui aktualiais klausimais. Juos analizuoti moksleiviai galės dalyvaudami profesionalių moderatorių vedamose diskusijose, o drąsiausieji bus raginami išbandyti savo gebėjimus kuriant filmus. Jie dalyvaus praktinėse kino kūrimo dirbtuvėse, kurios truks tris dienas. „Kino buso“ filmų peržiūros, diskusijos, kūrybinės kino dirbtuvės vyks nemokamai.

 

„Šiuo metu baigiame paruošiamuosius darbus ir rengiame kino maršrutą po šalies regionų mokyklas. Kviečiame mokyklas mums padėti sudaryti šį maršrutą. Tam reikėtų registruotis, užpildyti anketą „Mokausi iš kino“ svetainėje ir nurodyti pageidaujamą „Kino buso“ viešnagės laiką“, – regionuose įsikūrusias mokyklas ragina Asta Valčiukaitė, viena iš „Kino buso“ organizatorių.

 

Pirmiausia „Kino buso“ komanda žada užsukti į tuos miestus bei miestelius, kuriuose gyvenantys moksleiviai retai arba visai nesilanko kino teatruose, kur nėra veikiančių kino teatrų ir galimybės pasižiūrėti filmą dideliame ekrane.

 

„Jau ne vienus metus su „Kino buso“ peržiūromis lankomės regionų mokyklose ir žinome, kaip joms trūksta tokių peržiūrų, kaip džiugiai jos sutinka panašaus pobūdžio iniciatyvas. Tikimės, kad mokyklos aktyviai dalyvaus sudarant „Kino buso“ maršrutą, įsitrauks į kitas „Mokausi iš kino“ veiklas, ypač į kūrybines kino dirbtuves, kurios suteiks moksleiviams galimybę ne tik stebėti, kaip gimsta kinas, bet ir jį kurti“, –  sako „Kino buso“ organizatorė.

 

Registruotis ir dalyvauti sudarant „Kino buso“ maršrutą gali visos šalies mokyklos, išskyrus Vilniaus, Kauno ir Panevėžio miestų mokyklas, kurios „Mokausi iš kino“ filmų kviečiamos pasižiūrėti šių miestų kino teatruose.

 

Mokyklos kviečiamos registruotis iki gruodžio 16 d. elektroniniu paštu [email protected], tereikia užpildyti projekto anketą svetainėje www.mokausiiskino.lt.

 

„Mokausi iš kino“ filmų peržiūros vyks „Kino busą“ pakvietusiuose mokyklose arba miestų kultūros centruose. Jose galės dalyvauti ir moksleiviai iš aplinkinių mokyklų.

 

Projektas „Mokausi iš kino“ yra dalinai finansuojamas ES struktūrinių fondų lėšomis.

 

„Skalvijos“ inf.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.