Pedagogams – nemokamos filmų peržiūros visoje Lietuvoje

7 MD
Įsibėgėjančio projekto „Mokausi iš kino“ rengėjai kviečia pedagogus į nemokamas filmų peržiūras Vilniuje ir Panevėžyje. Iki 2013-ųjų vasaros pedagogai galės pasižiūrėti apie 10 filmų iš „Mokausi iš kino“ repertuaro „Skalvijos“ bei „Pasakos“ kino teatruose bei Panevėžio kino centre „Garsas“. Vėliau tokios peržiūros bus rengiamos ir Kaune.

Lapkričio 24 d. pedagogai kviečiami „Skalvijos“ kino centre pasižiūrėti juostos „Kovotoja“ (rež. Natasha Arthy, 2007). Jos herojė Aiša nusprendžia pasipriešinti tėvų, numačiusių jai medicinos studijas universitete, valiai ir slapta pradeda profesionaliai treniruotis klube. Filmas aprėpia skirtingų kultūrų susidūrimo, tolerancijos, santykių šeimoje, pirmosios meilės temas.

 

„Mokausi iš kino“ peržiūros skirtos mokytojams giliau susipažinti su „Mokausi iš kino“ programa ir išsirinkti tinkamiausią filmą peržiūrai su savo klase. Nors filmai sugrupuoti  atsižvelgiant į moksleivių amžiaus grupes, pristatomos svarbiausios juose nagrinėjamos temos, norime, kad pedagogai patys įvertintų filmus ir išsirinktų jų klasei vertingiausią“, –  sako Goda Sosnovskienė, projekto „Mokausi iš kino“ koordinatorė.

 

Prieš pat žiemos šventes, gruodžio 20 d., pedagogai taip pat „Skalvijos“ kino centre galės pasižiūrėti kino režisieriaus Kristijono Vildžiūno sukurtą juostą „Kai apkabinsiu tave“ (2010), pelniusią net 8 lietuviško kino apdovanojimus „Sidabrines gerves“.

 

Kitąmet jie laukiami „Pasakos“ kino teatre, kur vasario 15 d. bus rodoma juosta apie maištingus roko gerbėjus „Viskas, ką myliu“ (J. Borcuch, 2009), kovo 22 d. –  į tėvo ir sūnaus santykius besigilinantis filmas „Prie jūros“ (P.  G. Rubio, 2010).

 

Panevėžio kino centras „Garsas“ peržiūros prasidės gruodžio 13 d. talentingo berniuko, netekusio regos, pasaulėžiūrą atskleidžiančia italų juosta „Raudona kaip dangus“ (C. Bortone, 2007). Kitąmet vasario 21 d. pedagogai Panevėžyje taip pat galės pasižiūrėti filmą „Kovotoja“, o balandžio 24 d. – smagią istoriją mažiesiems „Yp!“ (R. Horst, 2010).

 

Į „Mokausi iš kino“ peržiūras „Skalvijoje“ pedagogai kviečiami registruotis elektroniniu paštu [email protected], „Pasakoje“ [email protected], kino centre „Garsas“ – [email protected].

 

Daugiau informacijos apie projektą „Mokausi iš kino“ ir artimiausius jo renginius pateikiama svetainėje www.mokausiiskino.lt.

 

Projektas „Mokausi iš kino“ yra dalinai finansuojamas lėšomis iš Europos Socialinio fondo agentūros.

 

Pagal „Skalvijos“ inf.


 

 

 

 

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.