Kino festivalyje – nemokami kursai

7 MD
Šiemet Vilniaus dokumentinių filmų festivalis (VDFF) daug dėmesio skirs jauniesiems kino kūrėjams paskatinti – nemokamuose dokumentikos meistriškumo kursuose jiems bus pristatytos dokumentinio bei nekomercinio kino finansavimo ir platinimo galimybės.

Festivalyje viešintys dokumentinio kino ekspertai ir prodiuseriai ragins jaunuosius kino kūrėjus ieškoti alternatyvų finansavimui, pristatydami sėkmingus tarptautinės kino koprodukcijos pavyzdžius.

 

Rugsėjo 30 d. jaunieji kino prodiuseriai kviečiami į dokumentinio kino eksperto Tue Steeno Müllerio iš Danijos meistriškumo dirbtuves „Tarptautinė dokumentinio kino gamyba: galimybės jauniems prodiuseriams“. Daugiau nei 40-yje šalių dokumentinio kino kursus ir seminarus vedęs VDFF svečias per dirbtuves pristatys, kaip šiais laikais finansuojami dokumentiniai filmai, kaip funkcionuoja kelių šaltinių finansavimas, kokie fondai remia jaunus dokumentinio kino kūrėjus. Su dirbtuvių dalyviais T.S. Mülleris taip pat aptars sėkmingus tarptautinės koprodukcijos pavyzdžius.

 

Didelę patirtį sukaupęs specialistas šiuo metu dėsto Italijos „Zelig“ dokumentinio kino mokykloje ir vadovauja Europos mokymų programai „Storydoc“, skirtai Viduržemio kino projektams.

 

Spalio 1 d. paskaitą apie meninės dokumentikos ir nekomercinio kino platinimą skaitys Irena Taskovski, nepriklausomos kino studijos „Taskovski Films“ Londone įkūrėja ir vadovė. Per paskaitą bus tiriamos skirtingos pardavimų kompanijų strategijos, bus aiškinamasi, kaip sėkmingai pasirinkti pardavimų agentą, kada derėtų į jį kreiptis ir kaip užtikrinti sėkmingą bendradarbiavimą.

 

Įvairiuose kino festivaliuose reklamos ir rinkodaros strategijų profesionalus mokanti I. Taskovski atskleis, kaip prailginti filmo gyvenimą festivaliuose. Specialistė pateiks praktinių pavyzdžių, remdamasi dokumentiniais filmais „Čekiška svajonė“ (rež. Vít Klusák, Filip Remunda), „Katka“ (rež. Helena Třeštíková) ir „Žmonės, kuriais galėjau būti ir kuriais galbūt esu“ (rež. Boris Gerrets).

 

Į „Skalvijos“ kino centro kartu su partneriu „MEDIA Desk Lietuva“ rengiamas dirbtuves jaunieji kino specialistai kviečiami registruotis iki rugsėjo 29 d. svetainėje www.mediadesklithuania.eu.

 

Rugsėjo 28 d. VDFF pakvies kino kūrėjus, taip pat visus besidominčius eksperimentinio kino istorija  į atvirą Pipo Chodorovo paskaitą „Laiko ir erdvės architektai“. Pirmąją eksperimentinio kino galeriją ,,The Film Gallery“ įkūręs kino režisierius aptars įvairius manipuliavimo laiku aspektus, atskleis kelis laiko panaudojimo kine būdus, kuriuos išrado ir pastaruosius kelis dešimtmečius tobulino eksperimentuojantys menininkai. VDFF viešintis P. Chodorovas yra vienas iš ,,pasidaryk pats“ kino laboratorijos „L’Abominable“ Paryžiuje įkūrėjų, taip pat prižiūri internetinį forumą apie eksperimentinį kiną.

 

Daugiau informacijos apie festivalį svetainėje www.vdff.lt.

 

VDFF inf.


 

 

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.