Édouardo François André parkų keliu

7 MD
Šiemet minint garsiojo prancūzų kraštovaizdžio architekto ir botaniko E.F. Andre 100-ąsias mirties metines, Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija parengė ir išleido turistinio maršruto vadovą „Eduardo Fransua Andre parkų kelias Lietuvoje“.

Leidinyje pristatomas kultūros turizmo maršrutas per keturis E.F. Andre sukurtus parkus Lietuvoje – Užutrakio, Lentvario, Trakų Vokės ir Palangos. Skaitytojai čia atras parkus ir jų kūrėją pristatančius tekstus, kurie supažindins su E.F. Andre biografija, kūrybos principais, parkų sukūrimo istorija, jų išskirtinumu, panašumais, estetinėmis, istorinėmis ir gamtinėmis vertėmis. Leidinys iliustruotas senosiomis ir naujomis parkų nuotraukomis, taip pat spalvingais žemėlapiais, kurie lankytojams padės savarankiškai keliauti po parkus ir geriau juos pažinti.

 

Medžiagą leidiniui rengė Trakų istorinio nacionalinio parko direkcijos, E.F. Andre klubo Lietuvoje, Palangos botanikos parko ir Trakų Vokės bendruomenės kultūros centro specialistai. Turistinio maršruto vadovo išleidimą finansavo Trakų rajono savivaldybės administracija.

 

Ši knygelė skirta besidomintiems E.F. Andre, kaip asmenybe ir kūrėju, taip pat istorinių parkų bei Lietuvos paveldo mylėtojams, naujų, neatrastų maršrutų ieškantiems keliautojams ir visiems, kurie neabejingi E.F. Andre parkų istorijai ir ateičiai.

 

Tikimės, šis leidinys paskatins ne vieną keliauti, atrasti ir pamėgti šiuos Lietuvos istorinius parkus ir taip prisidėti prie jų atgaivinimo šiandien.

 

Trakų parko direkcijos inf.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.