Savaitės filmai

7 MD
Hana***

Filmo herojė yra paauglė iš Rytų Europos. Ji turi tapti tobula žudymo mašina. Bet po to, kai susipažįsta su viena prancūzų šeima ir susidraugauja su savo bendraamže, mergaitė atranda, kad galima gyventi ir kitaip. Tėvas bando sugrąžinti Haną į jos įprastą pasaulį. Tada ji sužino, kodėl užaugo CŽV stovykloje, ir nusprendžia pasinaudoti viskuo, ko yra išmokyta, kad įgytų laisvę ir teisę į normalų gyvenimą. Joe Wrigtas išgarsėjo filmais „Puikybė ir prietarai“ bei „Atpirkimas“, tad iš jo galima tikėtis panašaus pobūdžio filmui neįprastų stilingų ar net manieringų vaizdų, juolab kad „Hanos“ tema primena žiaurias brolių Grimų pasakas. Pagrindinį vaidmenį sukūrė „Atpirkime“ vaidinusi Saoirse Ronan. Filme taip pat vaidina Cate Blanchett, Ericas Bana, Tomas Hollander (JAV, 2011). (Palanga, Šiauliai, Marijampolė)

 

Karibų piratai: ant keistų bangų**

Ketvirtas pasakojimas apie Karibų piratus, tiksliau, apie manieringą, bet žavų avantiūristą Džeką Žvirblį (kas, jei ne Johnny Deppas?) šįkart privers kartu su juo ieškoti jaunystės eliksyro. Pabaigoje paaiškės, kad nei Džekui, nei jo senai meilei – aistringajai Anchelikai (Penelope Cruz) to eleksyro nereikia. Tačiau filmo kūrėjams tai pretekstas parodyti dar vieną specialiųjų efektų, senų legendų, fantastikos ir masinės kultūros mitų prisodrintą reginį, kuriame rišlus pasakojimas nebeturi jokios prasmės. Šalia anksčiau matytų personažų, kad ir ironiškojo kapitono Barbosos (Geoffrey Rush), atsirado ne tik ryžtingoji P. Cruz herojė, bet ir kiti naujokai, pirmiausia, undinės, pasižyminčios vampyrų polinkiais. Jų nuožmi ataka – vienas įsimintiniausių naujojo filmo, kurį režisavo Robas Marshallas, epizodų (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas)

 

Pabaisa**

Filmas-pasaka, skirtas savo išvaizda susirūpinusiems žiauriems paaugliams. Pagrindinis herojus – septyniolikmetis mokyklos gražuoliukas Keilas įžeidžia bendraklasę Kendrą, kuri laikoma ragana. Mergina nusprendžia pamokyti pasipūtėlį ir paverčia jį pabaisa. Jei Keilo niekas nepamils, vaikinas toks liks iki gyvenimo pabaigos. Vienintelė jo viltis – subtilioji Lindi, kurios buvęs gražuolis iki šiol nepastebėdavo. Pagrindinius vaidmenis Danielio Barnzo filme sukūrė amerikiečių paauglių numylėtinė Vanessa Hudgens, Alexas Pettyferis, Neilas Patrickas Harris (JAV, 2011). (Marijampolė)

 

Pagirios Tailande 2***

Tradicinė rinkodara reikalauja pratęsti sėkmę. Todėl ir atsirado visai juokingos komedijos „Pagirios Las Vegase“ tęsinys. Kam sukti galvą ir galvoti kažką nauja, jei žmonės eina žiūrėti net ketvirto „Karibų piratų“ tęsinio? Toddo Phillipso filmo apie keturis žavius idiotus Filą, Stu, Alaną ir Dagą ( Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms) prieš kelerius metus nusiaubusius Las Vegasą, šįkart perkels į kitą egzotikos ištroškusių idiotų rojų – Bankoką. Tai, kas Las Vegase atrodė neįtikėtina, Bankoke jau nebestebins. Čia gali atsitikti ir keistesnių dalykų. Kitas klausimas, ar juokingesnių (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Polas**

Ateivis iš kosmoso Polas jau šešiasdešimt metų gyvena Žemėje ir bendradarbiauja su Amerikos vyriausybe. Nuo smalsių žvilgsnių jis slepiasi uždaroje karinėje bazėje ir yra tipiškas ateivis iš visų iki tol matytų filmų. Bet kai Amerikos vyriausybei tampa aišku, kad daugiau nieko apie gyvenimą kosmose iš Polo nepavyks sužinoti, ji nusprendžia atsikratyti ateiviu. Polas pabėga ir susitinka akis į akį su dviem infantilais, besižavinčiais moksline fantastika. Polas įtikina juos padėti palikti Žemę. Bet tai nebus paprasta, nes šį ateivį persekioja du neįtikėtini FTB agentai... Filmą neišrankių juokų mėgėjams sukūrė Gregas Mottola, jame suvaidino Simonas Peggas, Nickas Frostas, Jasonas Batemanas (D. Britanija, Ispanija, JAV, Prancūzija, 2011). (Vilnius, Šiauliai)

 

Pono Poperio pingvinai***

Vienišius, gyvenantis prabangiuose apartamentuose, ponas Poperis yra puikus Manhatano nekilnojamojo turto agentas. Vieną rytą jo prabangią ramybę sudrumsčia paskutinė mirusio tėvo dovana – gyvas pingvinas. Taip prasideda dar viena istorija apie normalų kiekvieno žmogaus poreikį (arba svajonę) iš esmės pakeisti gyvenimą. Jimo Carrey vaidinamas Poperis iš pradžių pats to nesupranta, bet kai vietoj vieno namuose atsiranda penki pingvinai, Poperio gyvenimas, svajonės ir santykiai su žmonėmis ima keistis savaime. Režisieriaus Marko Waterso pasiūlytas laimės receptas gana neįprastas, tad kodėl jo neišbandžius? (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)

 

Šalutinis efektas***

Holivudo trilerių veiksmas vis dažniau perkeliamas į žmogaus smegenis, nes tai, kas jose vyksta, vis dar gali stebinti. Filmo herojus Edis svajoja tapti rašytoju, bet baltas popieriaus lapas jį paralyžiuoja. Jo gyvenimas pasikeičia po to, kai draugas praneša apie NZT – preparatą, leidžiantį maksimaliai pasinaudoti savo asmenybės potencialu. Išgėręs tabletę, Edis gali per dieną išmokti svetimą kalbą ir įgyja daugybę įvairiausių sunkiai nuspėjamų sugebėjimų, nes yra pirmasis šio preparato bandytojas. Netrukus jis atsiduria Volstrite, kur į Edį atkreipia dėmesį finansų magnatas Karlas. Tačiau visai greitai Edis taps ir geidžiamu nusikaltėlių objektu. Ar jam pavyks apgauti savo priešus? Beje, filmo kūrėjams tokia tabletė taip pat nepakenktų. Pagrindinius vaidmenis Neilo Burgerio filme sukūrė Bradley Cooperis, Robertas De Niro ir Abbie Cornish (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Marijampolė)


 

 

 

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.