Solidžių festivalių kompanijoje

7 MD
Šiemet Kanuose kino profesionalams skirtas pasaulinis festivalių tinklas „Festival Scope“ pagausėjo keturiais nariais.

Maskvos, Melburno, San Francisko ir Kauno kino festivaliai prisijungė prie reikšmingos tarptautinės platformos, skirtos festivalių programų sudarytojams, arthouse kino platintojams, kino kritikams. Šiemet tai jau trečias svarbus tarptautinis kino sklaidai skatinti skirtas tinklas, kuriame Kauno kino festivalis dalyvauja kaip partneris (jis yra pasirašęs partnerystės sutartis su „Eye on Films“ ir „Nisi Masa“ tinklais).

 

Daugiau nei keturiasdešimt įtakingų pasaulio kino festivalių vienijantis tinklas „Festival Scope“ leidžia susipažinti su visų tinklo narių programomis, tiesiogiai žiūrėti vaidybinius, dokumentinius ar trumpametražius filmus, atrasti naujus talentus ir įdomiausius kino kūrinius iš viso pasaulio. Šiame tinkle tiesiogiai bendrauja festivalių organizatoriai, kino kūrėjai ir platintojai. Tai padeda plėsti festivalių programas ir suteikia išskirtinę galimybę populiarinti savo regiono ar šalies kiną.

 

Pasak Tarptautinio Kauno kino festivalio direktorės Ilonos Jurkonytės, „Festival Scope“ yra svarbus žingsnis siekiant didinti kino, sukuriamo skirtingose geografinėse ir kūrybinėse erdvėse, sklaidumą. Kauno kino festivalis tapo pirmuoju Baltijos šalyse, pradėjusiu šį bendradarbiavimą. „Festival Scope“ – puikus įrankis kino kūrėjams, festivalių programų sudarytojams, kino platintojams ir kritikams, tad tikimasi, kad Kauno kino festivalio bendradarbiavimas paskatins platesnės auditorijos susidomėjimą Lietuvos ir kitų Baltijos šalių kinu.

 

Tarptautinio Kauno kino festivalio programos sudarytojas Tomas Tengmarkas džiaugiasi, kad Kauno festivalis atsidūrė greta svarbiausių pasaulio kino festivalių. Į šį tinklą priimamiems nariams taikomi aukšti kokybės reikalavimai, todėl tai – svarbus Kauno kino festivalio programos įvertinimas.

Kauno kino festivalis padės Lietuvos, kitų Baltijos šalių ir Vidurio Europos regiono kinui pasiekti platesnes auditorijas, nes į jo programą patekę filmai bus prieinami didžiausių pasaulio festivalių rengėjams. Žvelgiant į „Festival Scope“ narių žemėlapį galima pastebėti, kad Rytų ir Vidurio Europos regionas iki šiol buvo gana tuščias. Prie tinklo prisijungus Lietuvai, kino kūrėjams atsiras naujų galimybių.

 

Narystė „Festival Scope“ papildo kiekvieno festivalio programos geografiją. Tarp tinklo narių yra svarbiausi Europos, Afrikos, Azijos, Pietų ir Šiaurės Amerikos festivaliai, todėl neliks nepastebėtos ir kartais nepelnytai neįvertintos nacionalinės kinematografijos.

 

Kino kūrėjai, norintys dalyvauti „Festival Scope“ programoje, gali kreiptis į Tarptautinį Kauno kino festivalį el. paštu: [email protected] arba telefonu: +370 655 06559. Daugiau informacijos interneto svetainėje www.kinofestivalis.lt.

 

Kauno kino festivalio inf.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.