Patariame aplankyti ir pamatyti

7MD rekomenduoja
Dailė

Kęstučio Grigaliūno meninis projektas-instaliacija „1941“ Vilniaus grafikos meno centro galerijoje „Kairė – dešinė“ (Latako g. 3, Vilnius) ir toliau atkakliai ieško prasmės tyrinėdamas laiką (praeinančio ir to – skaudaus –  kuris nepraeina) psichologiniu aspektu. Menininkas dirba su nukentėjusių nuo sovietinių represijų žmonių portretinėmis nuotraukomis surinktomis iš Lietuvos ypatingojo archyvo. Projektas veikia (pratęsta) iki birželio 25 d. Galerija dirba antradienį–penktadienį 11–18 val., šeštadienį 11–15 val.

 

Ne tokia gili ir skaudi, tačiau verta dėmesio – mažosios plastikos Nerijaus Ermino paroda „Incubatio “ galerijoje AV17 (Aušros vartų g. 17, Vilnius). Čia skulptorius gintarą traktuoja kaip magišką kristalą, ritualinį objektą ir kuria iš jo fentazi tipo mašinerijas. Paroda veikia iki liepos 3 d. Galerija dirba pirmadienį–šeštadienį 10–19 val.

 

Kinas

Birželio 17, 18 d. „Skalvijos“ kino centre svečiuosis iš Izraelio kilęs palestiniečių kino režisierius Kamalas Aljafari. Bus rodomi du jo filmai: „Stogas“ (2006) ir „Atminties uostas“ (2009), kuriuos pats autorius ir pristatys.

Birželio 18 d. kviečiame į „Tebunie naktis“ seansus „Pasakoje“ ir „Skalvijoje“.


 

 

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.