Savaitės filmai

7MD informacija

Advokatas iš Linkolno***

Brado Furmano filmo herojus yra advokatas. Maiklas (Matthew McConaughey) dirba advokatu ne bet kur, o Los Andžele, ir jis pasirengęs viskam dėl savo klientų – smulkių gangsterių. Nuolat lakstydamas iš vieno teismo proceso į kitą, kabinetu jis pavertė savo linkolną. Vieną dieną Maiklą pasamdo Beverli Hilso turtuolis, kaltinamas pasikėsinimu nužudyti... (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Mergaitė****

Šiltą 1981-ųjų vasarą dešimtmetė mergaitė lieka namuose su teta. Jos tėvai išvyko į Afriką vykdyti ilgalaikės humanitarinės misijos. Mergaitę prižiūrinti jauna teta netrukus taip pat iškeliauja su vyriškiu, pažadėjusi sugrįžti po poros dienų. Vasara bėga, mergaitė niekam nesako, kad liko namuose visiškai viena. Po truputį ji atranda dažnai absurdišką ir nerūpestingą suaugusiųjų pasaulį. Frederiko Edfeldto filmas buvo apdovanotas Berlyno kino festivalyje už geriausią debiutą. Vaidina Blanca Engström, Shanti Rooney, Annika Hallin (Švedija, 2009). (Vilnius)

 

Karibų piratai: ant keistų bangų**

Ketvirtas pasakojimas apie Karibų piratus, tiksliau, apie manieringą, bet žavų avantiūristą Džeką Žvirblį (kas, jei ne Johnny Deppas?) šįkart privers kartu su juo ieškoti jaunystės eleksyro. Pabaigoje paaiškės, kad nei Džekui, nei jo senai meilei – aistringajai Anchelikai (Penelope Cruz) to eleksyro nereikia. Tačiau filmo kūrėjams tai pretekstas parodyti dar vieną specialiųjų efektų, senų legendų, fantastikos ir masinės kultūros mitų prisodrintą reginį, kuriame rišlus pasakojimas nebeturi jokios prasmės. Šalia anksčiau matytų personažų, kad ir ironiškojo kapitono Barbosos (Geoffrey Rush), atsirado ne tik ryžtingoji P. Cruz herojė, bet ir kiti naujokai, pirmiausia, undinės, pasižyminčios vampyrų polinkiais. Jų nuožmi ataka – vienas įsimintiniausių naujojo filmo, kurį režisavo Robas Marshallas, epizodų (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Kunigas**

Žmonių ir vampyrų karas tęsiasi ne vieną šimtmetį. Kovotojo kunigo dukterėčią pagrobia žudikai vampyrai. Kad ją išgelbėtų, herojus pasirengęs stoti net prieš Bažnyčią. Filmo kūrėjai perspėja, kad kai kurie vaizdai gali būti pavojingi jautriems žiūrovams. Tad populiaraus komikso ekranizacija suteikia progą kiekvienam pasitikrinti savo jautrumą. Scotto Charleso Stewarto filme vaidina Paulas Bettany, Karlas Urbanas (JAV, 2011). (Vilnius)

 

Pabaisa**

Filmas-pasaka, skirtas savo išvaizda susirūpinusiems žiauriems paaugliams. Pagrindinis herojus – septyniolikmetis mokyklos gražuoliukas Keilas įžeidžia bendraklasę Kendrą, kuri laikoma ragana. Mergina nusprendžia pamokyti pasipūtėlį ir paverčia jį pabaisa. Jei Keilo niekas nepamils, vaikinas toks liks iki gyvenimo pabaigos. Vienintelė jo viltis – subtilioji Lindi, kurios buvęs gražuolis iki šiol nepastebėdavo. Pagrindinius vaidmenis Danielio Barnzo filme sukūrė amerikiečių paauglių numylėtinė Vanessa Hudgens, Alexas Pettyferis, Neilas Patrickas Harris (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas)

 

Pagirios Tailande 2***

Tradicinė rinkodara reikalauja pratęsti sėkmę. Todėl ir atsirado visai juokingos komedijos „Pagirios Las Vegase“ tęsinys. Kam sukti galvą ir galvoti kažką nauja, jei žmonės eina žiūrėti net ketvirto „Karibų piratų“ tęsinio? Toddo Phillipso filmo apie keturis žavius idiotus Filą, Stu, Alaną ir Dagą ( Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms) prieš kelerius metus nusiaubusius Las Vegasą, šįkart perkels į kitą egzotikos ištroškusių idiotų rojų – Bankoką. Tai, kas Las Vegase atrodė neįtikėtina, Bankoke jau nebestebins. Čia gali atsitikti ir keistesnių dalykų. Kitas klausimas, ar juokingesnių (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)


 

 

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.