Patariame apsilankyti, pamatyti, išgirsti

7MD rekomenduoja
Dailė

Ką dabar veikia kiaurai sienas vaikštantys žmogystos ir kaip keičiasi menininkas Vygantas Paukštė sužinoti galite tik aplankę jo tapybos parodą „Lietuvos aido“ galerijoje (Žemaitijos g. 11, Vilnius). Paroda veikia iki birželio 14 d. Galerija dirba antradienį–penktadienį 12–18 val., šeštadienį 12–16 val.

 

Fotografijos gerbėjams veikia svarbi paroda „Prospekto“ galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) – rodoma įtakingo, o vėliau primiršto fotomenininko Vito Luckaus viena iš kelių konceptualių nuotraukų serijų – „Baltame fone“ (1987 m.). Atkreipkite dėmesį į sukūrimo metus. Ypač rekomenduojama tiems, kuriems atrodo, jog artėja prie dviračio atradimo. Paroda veikia iki birželio 18 d. Galerija dirba antradienį–penktadienį 11–18 val., šeštadienį 11–16 val.

 

Muzika

Lietuvos kamerinis orkestras ir temperamentingasis jo meno vadovas, smuikininkas Sergejus Krylovas ieško įvairiausių galimybių pagyvinti savo repertuarą ir praturtinti sceninės partnerystės patirtį. Į Vilniaus festivalio koncertą, vyksiantį birželio 3 d. 19 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, S. Krylovas pakvietė savo kolegą Bruno Canino – pasaulinę šlovę pelniusį italų pianistą ir kompozitorių. Skambės L. Boccherini, P. Vasko, J. Haydno ir W.A. Mozarto kūriniai.

 

Birželio 6-ąją, Švedijos nacionalinę dieną, minint Švedijos ir Lietuvos diplomatinių santykių atkūrimo 20-metį, Vilniaus festivalio koncerte Nacionalinėje filharmonijoje įvyks tai, kas iškilmingomis progomis vyksta Švedijos karaliaus Karolio XVI Gustavo rūmuose – mušamųjų kvarteto „Kroumata“ koncertas. Kultinis „triukšmadarių“ ketvertas per daugiau nei trisdešimt ansamblio gyvavimo metų atskleidė pasauliui mušamųjų muzikos grožį ir parodė, kokia stulbinama, iškalbinga, jaudinanti ir virtuoziška ji gali būti.


 

 

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.