Patariame aplankyti ir pamatyti

7MD rekomenduoja
Dailė

Verta ir būtina apžiūrėti parodą „Paminklai, kurių nėra. Pasivaikščiojimas po Vilnių“, Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilniuje), nes tuomet galėsite geriau suprasti savo miestą, jo kaitą ir istorijos lankstumą. Parodos struktūra atspindi miesto geografiją, o pasakojimas įtikina, kad paminklai anaiptol nėra ilgai išsilaikantis statiniai. Kuratorės Eglė Mikalajūnaitė, Rasa Antanavičiūtė ir Živilė Etevičiūtė sukūrė tikromis istorijomis paremtą kūrinį, po kurio labirintus klaidžiodami ne kartą nustebsite. Eksponuojami ne tik paminklai, bet ir neįgyvendintų projektų eskizai, su paminklais susijusiose vietose vykusio gyvenimo nuotraukos, meniniai projektai vienaip ar kitaip susisieję su paminklo sąvoka. Parodoje rodoma apie 100 eksponatų (eskizai, maketai, dokumentinės ir meninės nuotraukos, filmuota medžiaga), aprėpiančių laikotarpį nuo XIX a. pabaigos iki šių dienų.

 

Ekspozicija veikia iki rugpjūčio 28 d., NDG dirba antradienį, trečiadienį, penktadienį ir šeštadienį 12–19 val., ketvirtadienį 13–20 val., sekmadienį 12–17 val.

 

Teatras

Gegužės 20 ir 21 d. 18.30 Vilniaus mažajame teatre premjera – šiuolaikinė populiaraus antikos mito interpretacija „Amfitrionas“, pagal XX a. vokiečių dramaturgo Peterio Hackso komediją. Režisierius Artūras Areima. Vaidina Tomas Rinkūnas, Paulius Ignatavičius, Agnė Šataitė, Martynas Nedzinskas, Tadas Gryn. Kostiumai ir scenografija – Agnės Kuzmickaitės, muzika – Giedriaus Puskunigio.


 

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.