Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Gegužės 13-19


7MD informacija

Share |
„Mažylis Nikolia“

Mergaitė****

Šiltą 1981-ųjų vasarą dešimtmetė mergaitė lieka namuose su teta. Jos tėvai išvyko į Afriką vykdyti ilgalaikės humanitarinės misijos. Mergaitę prižiūrinti jauna teta netrukus taip pat iškeliauja su vyriškiu, pažadėjusi sugrįžti po poros dienų. Vasara bėga, mergaitė niekam nesako, kad liko namuose visiškai viena. Po truputį ji atranda dažnai absurdišką ir nerūpestingą suaugusiųjų pasaulį. Frederiko Edfeldto filmas buvo apdovanotas Berlyno kino festivalyje už geriausią debiutą. Vaidina Blanca Engström, Shanti Rooney, Annika Hallin (Švedija, 2009). (Vilnius)

 

Prancūziška apgaulė***

Pierre’as Salvadori gimė 1964 m., tačiau bet kuris mūsų dienų kino maištininkas galėtų pasakyti, kad Salvadori kuria „tėtušių kiną“. Ir jis būtų visiškai teisus. Nors galbūt tiksliau būtų jo filmus vadinti „mamyčių kinu“, nes jie pirmiausia skirti moterims. Filmo herojė Emili, kurią vaidina „tokia prancūziška“ Audrey Tautou, vieną dieną gauna meilės laišką ir vos neišmetusi jo į šiukšlių dėžę nusprendžia jį persiųsti savo mamai (Nathalie Baye), negalinčiai susitaikyti su tuo, kad ją paliko vyras. Laiško autorius yra nedrąsus Emili bendradarbis (Sami Boujila), kuris, žinoma, nesitikėjo, tokios slapta mylimos moters reakcijos. Bet įvykiai jau pradėjo tekėti kita vaga... (Prancūzija, 2010). (Vilnius, Šiauliai)

 

Mažylis Nikolia***

Su Nikolia (lietuviškai geriau būtų „su Mykoliuku“) užaugo kelios jaunųjų prancūzų (ir ne tik jų) kartos. René Goscinny ir Jeano-Jacques’o Sempé knygos personažas pirmąkart pasirodė 1959 m. Jis iškart tapo populiarus, o pasakojimai apie Nikolia ir jo draugų gyvenimą bei nuotykius sulaukdavo vis naujo tęsinio. Knygos išradingos iliustracijos, humoras ir ironija žavėjo ne tik mažuosius skaitytojus. Dabar tai – vaikų literatūros klasika. Režisierius Laurent’as Tirard‘as prisipažįsta, kad skaitė apie Nikolią iki pat brandos, todėl iškart suprato, koks turi būti filmas: „Mažas berniukas, ieškantis savo vietos visuomenėje, tapo visos pasakojimo konstrukcijos ašimi.“ Šiltai prancūzų kritikų sutiktas filmas nėra pirmasis kino bandymas perkelti į ekraną Nikolia nuotykius, jam yra skirtas animacinis serialas. Tirard‘o filmas prasideda žinia, kad berniuko mama laukiasi kūdikio. Nikolia atrodo, kad jo ramiam gyvenimui iškilo grėsmė. Pagrindinį vaidmenį sukūrė Maxime’as Godart‘as (Prancūzija, 2010). (Vilnius)

 

Toras***

Tėvo – dievo Odino – išvytas iš dievų šalies Asgardo, griaustinio valdovas Toras mokosi gyventi Žemėje. Čia jis yra daktaras Donaldas Bleikas, atsitiktinai suradęs iš paslaptingo metalo pagamintą kūjį. Bet netikėtas radinys pakeis jo išorę ir privers kovoti už žmonijos saugumą. Populiarų amerikiečių komiksą ekranizavo meistriškų Shakespeare’o ekranizacijų („Henrikas VIII“, „Daug triukšmo dėl nieko“) autorius, britų aktorius ir režisierius Kennethas Branagh, o pagrindinius vaidmenis filme sukūrė Natalie Portman, Anthony Hopkinsas, Chrisas Hemsworthas, Tomas Hiddlestonas (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)

 

Tūnąs tamsoje***

Garsiojo „Pjūklo“ iniciatorius Jamesas Wanas šįkart pasakoja baisią istoriją apie šeimą, kuri įsikuria įtartiname name. Suprantama, kad paranormalūs reiškiniai tyko žmonių kiekviename žingsnyje. Šeima paprasta – tėvas Džošas, jo žmona ir trys vaikai. Netikėtai vyresnįjį šeimos sūnų ištinka koma. Mediumas praneša, jog vaiko siela atsidūrė tarp gyvenimo ir mirties. Tėvas turi palikti savo kūną ir persikelti ten, kur yra jo sūnaus siela. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Patrickas Wilsonas, Rose Byrne, Barbara Hershey (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)


„7 meno dienos“ Nr.19 (941), 2011-05-13

Versija spausdinimui

Komentarai

xhQhOFxGEyaTYwNL, 2012-01-11 05:57

I'm not wohrty to be in the same forum. ROTFL

GStKVWXsPNyNrnfMC, 2012-01-08 13:35

With the bases loaded you sturck us out with that answer!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti