Lietuva kviečiasi bliuzo grynuolį Sugaray

7 MD
Netrukus Vilniuje prasidės Amerikos kultūros pavasaris – renginių ciklas, kurio metu turėsime progą prisiliesti prie JAV kultūros: nuo poezijos, šokio ir vizualiųjų menų iki klasikinės ar bliuzo muzikos.

Šių metų Amerikos kultūros pavasario „smogiamoji jėga“ – Caronas „Sugaray“ Rayfordas kartu su grupe. Koncertais Vilniuje (gegužės 9 d. klube „New York“, Kalvarijų g. 85) ir Kaune (gegužės 10 d. „Girtučio“ kultūros ir sporto centre, Kovo 11-osios g. 26) jis užbaigs savo turą po Europą.


Karjerą Sugaray pradėjo Teksase, dar būdamas vaikas. Jis grojo būgnais ir dainavo bažnyčios chore. Augo klausydamas Muddy Waterso, Otiso Reddingo ir Teddy Pendergrasso muzikos. Tai, be abejonės, turėjo įtakos formuojantis jo muzikiniam skoniui.

 

Dabartinis Carono Rayfordo muzikos kelias prasidėjo San Diege maždaug prieš 12 metų, kai jis tapo pagrindiniu R&B/Funk muzikos grupės „Urban Gypsys“ vokalistu. Vos išgirdęs bliuzą, jis suprato, jog tai jo muzika. Vėliau savo muzikiniu keliu ėjo kartu su „Aunt Kizzy’z Boyz“. Neseniai Sugaray išleido sėkmingą solinį albumą „Blind Alley“, kuris 2010-aisiais buvo pristatytas Lake Tahoe vykusiame Šekspyro festivalyje.

 

Užsienio spaudoje Sugaray neretai pristatomas kaip didelis žmogus, turintis didelį balsą. Jis gyvybinga ir charizmatiška asmenybė. Atlikėjas dosniai dalijasi savo energija su auditorija. Jo muzika – senosios mokyklos bliuzas, tačiau balse sodriai jaučiama ir gospelo stiliaus dvasia.

 

Stebėti jį – tikras malonumas. Sugaray sako: „Jeigu aš gerai jaučiuosi scenoje, žiūrovai mėgaujasi tuo, ką mato ir girdi. Užlipęs ant scenos šoku ir dainuoju, pasakoju istorijas, tarsi auditorija būtų mano draugai. Kai gerai leidžiu laiką – publika taip pat. Man patinka, kad tarp mūsų atsiranda ryšys.

Jeigu nesuprantate žodžių – jūs suprasite jausmą, kad ir koks jis būtų, jūs pajusite tai savo siela.“

 

C. Rayfordas vertina savo klausytojus, stengiasi pateisinti jų lūkesčius. Jis laikosi nuostatos, kad žmonės, kurie atėjo jo pasiklausyti, turi išgyventi smagią pramogą. Nuoširdų ir gyvybingą Sugaray bliuzą į Lietuvą atveža VšĮ „Gera muzika gyvai“. Daugiau informacijos – internete:

 

http://www.gmgyvai.lt/lt/Koncertai/


 

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.