Kviečiame vertinti šokį

7 MD
Penkioliktasis šiuolaikinio šokio festivalis „Naujasis Baltijos šokis ’11“ pirmą kartą organizuoja kritinio rašymo projektą-eksperimentą „Šokis žodžiu – ne(w)kritika“.

Vienas iš projekto tikslų – paskatinti įvairius šokiu besidominčius žmones rašyti apie šiuolaikinio šokio spektaklius eksperimentuojant kalbos, įgytos ar studijuojamos specialybės žinių bei šokio įspūdžių gausa.

 

Kviečiame visų kartų teatrologus, muzikologus, menotyrininkus, dailėtyrininkus, kino kritikus, literatus, filologus, filosofus ir ypač šokiui bei menui „negiminingų“ specialybių atstovus išbandyti savo jėgas. Kadangi šokis į bendrą spektaklio vyksmą įtraukia įvairius – muzikos, teatro, operos, performanso, vizualiųjų menų, video, naujų technologijų ir kt. – elementus ir jau seniai tapo tarpdisciplininiu menu, šokio recenzentai turėtų neatsilikti nuo analizuojamo meno naujovių ir kurti tarpdisciplininiu analitiniu pažiūriu interpretuojamus tekstus.

 

Ypač kviečiame choreografus, šokėjus, aktorius ir režisierius viešai prabilti kritiško stebėtojo balsu apie kitų choreografų menines idėjas, raišką ir estetinę spektaklio vertę. Eksperimentu siekiama erdvinį choreografų/ šokėjų/režisierių/aktorių matymą išreikšti tekstu. Tai kūrybinis iššūkis menininkams, norintiems aktyviai susipažinti su šokio vertinimo kriterijais, norintiems juos išbandyti, juos artikuliuoti, laužyti ar kurti naujus, nustebinant save ir kitus.

 

Projektu siekiama ne tik skatinti ir stiprinti šokio kritiką, bet ir plėsti šio žanro sąvoką, įterpiant įvairių disciplinų žinias ir patirtį. O kūrybiškai „eksperimentuojant“ choreografine mintimi, suvokimu ir vertinimo kriterijais siekiama atrasti naujus šokio analizės aspektus, tiesiant tiltą tarp meninio ir kritinio žvilgsnio.

 

Informacija projekto dalyviams:

 

– rašančiųjų amžius neribojamas;

 

– eksperimentą-seminarą kuruos šokio kritikės Vita Mozūraitė, Ingrida Gerbutavičiūtė, Sigita Ivaškaitė;

 

– projekto dalyviams suteikiama galimybė apsilankyti visuose festivalio renginiuose, pasirašius pasižadėjimą iki jame numatytos datos projekto organizatoriams pateikti mažiausiai vieną recenziją (jeigu iki numatytos datos recenzija nebus pateikta, projekto dalyvis privalės grąžinti pinigus už jam suteiktus bilietus į „Naujojo Baltijos šokio ’11“ renginius);

 

– ne(w)kritinio teksto formą, turinį ir apimtį pasirenka rašantysis;

 

– ne(w)kritinio teksto objektas gali būti įvairus – nuo vieno spektaklio iki viso festivalio;

 

– visos projekto dalyvių pateiktos recenzijos bus publikuojamos www.dance.lt svetainėje, o originaliausios – svetainėse www.menufaktura.lt, www.7md.lt, www. kulturpolis.lt;

 

– originaliausių eksperimentinių tekstų autoriai ateityje bus kviečiami rašyti svetainei www.dance.lt apie sezoninius šokio spektaklius;

 

Registracija į rašančiųjų seminarą „Šokis žodžiu – ne(w)kritika“ vyksta el. paštu [email protected] iki 2011 m. balandžio 30 d. 15.00 val.

 

Registruodamiesi nurodykite:

 

1. Savo vardą, pavardę;

 

2. Gimimo datą;

 

3. Profesinės veiklos sritį;

 

4. Kontaktinius duomenis (mob. tel. numerį, el. pašto adresą, miestą);

 

5. Jūsų (recenzijų) rašymo (ne)patirtį;

 

6. Prisekite trumpą pusės ar viso A4formato motyvacinį laišką.

 

Atrinkti kandidatai bus tuoj pat informuojami apie pirmąjį susitikimą Menų spaustuvėje.

 

NBŠ ’11 inf.


 

 

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.