Savaitės filmai

7MD informacija

Išeities kodas ***

Kolteris Stivensas atsibunda į Čikagą važiuojančiame traukinyje. Jis neatsimena, kaip čia atsidūrė. Dar blogiau tai, kad bendrakeleiviai elgiasi su juo kaip su pažįstamu, nors Kolteris jų niekad nebuvo sutikęs. Kol jis bando suprasti, kas atsitiko, traukinyje sprogsta bomba. Kai Kolteris vėl atsibunda, sužino, kad jis dalyvauja eksperimente, leidžiančiame persikelti į kito žmogaus kūną ir pakartotinai išgyventi paskutines 8 jo gyvenimo minutes. Kolterio užduotis – išgyventi tas minutes taip, kad būtų nustatyti teroristai, padėję traukinyje sprogmenis. Bet paaiškėja, kad netrukus Čikagoje turi įvykti kitas sprogimas. Taip prasideda Kolterio lenktynės su laiku... Duncano Joneso filme pagrindinius vaidmenis sukūrė Jake’as Gyllenhaalas, Michelle Monaghan, Vera Farmiga (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas)

Klyksmas 4 ***

Praėjo dešimt metų po siaubingų Vaiduoklio surengtų žudynių. Sidnė Preskot grįžta namo, kad užverstų svarbų gyvenimo puslapį ir gimtajame mieste pristatytų savo pirmąjį romaną. Bet kartu su ja miestelin grįžta ir žudikas. Tik jo žaidimo taisyklės pasikeitė... Siaubo kino klasikas Wesas Cravenas nusprendė ir pats pasižiūrėti, ir kitiems parodyti, kuo tapo karta, kuri prieš dešimt metų klykė filme „Klyksmas 3“. Anie merginos ir vaikinai užaugo, jų vietas užėmė kiti. Kiti ar kitokie? Pagrindinius vaidmenis sukūrė Neve Campbell, Davidas Arquette’as ir Courtney Cox (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

Prancūziška apgaulė***

Pierre’as Salvadori gimė 1964 m., tačiau bet kuris mūsų dienų kino maištininkas galėtų pasakyti, kad Salvadori kuria „tėtušių kiną“. Ir jis būtų visiškai teisus. Nors galbūt tiksliau būtų jo filmus vadinti „mamyčių kinu“, nes jie pirmiausia skirti moterims. Filmo herojė Emili, kurią vaidina „tokia prancūziška“ Audrey Tautou, vieną dieną gauna meilės laišką ir vos neišmetusi jo į šiukšlių dėžę nusprendžia jį persiųsti savo mamai (Nathalie Baye), negalinčiai susitaikyti su tuo, kad ją paliko vyras. Laiško autorius yra nedrąsus Emili bendradarbis (Sami Boujila), kuris, žinoma, nesitikėjo, tokios slapta mylimos moters reakcijos. Bet įvykiai jau pradėjo tekėti kita vaga... (Prancūzija, 2010). (Vilnius, Kaunas)

Raudonkepuraitė**

Kas pasikeis, kai Raudonkepuraitė iš vaiko virs gražia jauna moterimi? Ar nauja Holivudo idėja, kurią pirmajai patikėta įgyvendinti Catherine Hardwicke, prigis ir nuo šiol filmuose matysime smarkiai paaugusias Coliukes, karalaites ant žirnio, Snieguoles ir kitų žinomų pasakų personažus? Šiame filme Raudonkepuraitė yra Valeri (Amanda Seyfried), kuri gyvena kaime, iš visų pusių apsuptame tamsaus miško. Miške siautėja vilkolakis, jam kaimo gyventojai kas mėnesį aukoja gyvūnus. Valeri myli paniurėlį Piterį (Shiloh Fernandezas), bet tėvai nutarė ją ištekinti už turtingo Henrio (Max Irons). Valeri ir Piteris planuoja pabėgti, tačiau sužino, kad merginos seserį sudraskė vilkolakis. Kaimo gyventojai pasikviečia vilkolakių gaudytoją Solomoną (Gary Oldmanas). Medžiotojas įspėja kaimiečius, kad vilkolakis gali būti vienas iš jų. Valeri pradeda įtarti, kad vilkolakis – jos mylimasis. Reginys kraujo, reklamiškai manieringai gražių vaizdų, raudonos spalvos mėgėjams. (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas)

Vanduo drambliams ***

Staiga tapęs našlaičiu dvidešimt vienų metų Jakobas Jankovskis (Robert Pattinson) vienišas leidžia gyvenimą tarp keistuolių, valkatų ir maniakų – jis patenka į Didžiosios depresijos laikais kažkaip bandančią išgyventi cirko trupę ir kartu su ja klajoja iš vieno miesto į kitą. Jakobas studijavo veterinariją, todėl prižiūri cirko gyvūnus. Cirke jis susipažįsta su Marlena (Reese Witherspoon) – charizmatiško, bet kartu ir bepročio gyvūnų dresuotojo Augusto (Christoph Waltz) žmona. Ankstyvuosiuose filmuose cirkas dažnai tapdavo veiksmo ir aistrų kovų vieta, klasikiniu laikotarpiu įgijo ypatingą reikšmę, kurią dar vėliau išplėtojo savo kine didysis Federico Fellini. Regis, režisierius Francis Lawrence’as tai prisimena, ypač Todo Browningo „Išsigimėlius“ (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)



****** – šedevras, ***** – pasižiūrėti būtina, **** – geras filmas, *** – būna ir geriau, ** – jei turite daug laiko, * – niekalas


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.