Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Balandžio 8-14


7MD informacija

Share |
„Egzorcizmas“
Devintojo legiono erelis ***

Jei norite suprasti, kodėl dabar reikia kariauti Afganistane, Irake, remti Libijos sukilėlius, pasižiūrėkite naują Kevino Macdonaldo („Paskutinis Škotijos karalius“) filmą apie Romos legionierių Marką Akvilą, kuris 140 m. e. metais vyksta į Britanijos Šiaurę ieškoti prieš dvidešimt metų žuvusio savo tėvo ir jo legiono simbolio - metalinio erelio. Drąsuoliui, kurį suvaidino patraukliausiu Holivudo vyriškiu vadinamas Channingas Tatumas, talkina jo vergas, britų kovotojo sūnus Esko (gerokai ūgtelėjęs Bilis Eliotas - Jamie Bellas). Kartu jiems teks įveikti daug sunkumų ir susikauti su žiauriais barbarais. Galiausiai triumfuos garbė ir kultūra. Pasakojimo paprastumą režisierius „atskiedžia“ įspūdingais laukinės gamtos peizažais ir be kompiuterių sukurtomis mūšių scenomis (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)

 

Egzorcizmas **

Abejojate Dievo egzistavimu? Patikėkite šėtonu, tada patikėsite ir Dievu. Tokią nesudėtingą logiką abejojantiems siūlo filmo kūrėjai ir pateikia, jų galva, labai įtikinamus šėtono buvimo įrodymus. Pastarasis apsėda net Anthony Hopkinso vaidinamą kunigą egzorcistą. Į apsėstą Hopkinsą, tiesą sakant, graudu ir gėda žiūrėti, bet būtent jis ir tampa paskutiniu argumentu pagrindiniam Mikaelio Hafströmo filmo herojui - būsimam kunigui Maiklui Kovakui (nuobodus ir vienodas Colinas O'Donoghue). Šis amerikietis suabejojo savo pašaukimu būti kunigu. Atvykęs į Romą, Vatikano surengtuose egzorcistų mokymuose Maiklas dalyvaus Hopkinso vaidinamo kunigo Luko Trevanto egzorcizmuose. Tai bus pirmas žingsnis į tikėjimo atradimą. Keistokas siaubo, egzorcizmų ir pasvarstymų apie tikėjimo paieškas mišinys filme trikdo ir verčia abejoti kilniomis kūrėjų intencijomis. Taip pat vaidina Ciaran Hinds, Alice Braga, Toby Jones, Maria Grazia Cicunotta, Rutger Hauer (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas)

 

Likimo ekspertai ***

Režisūroje debiutuojantis scenaristas George'as Nolfi filmo pagrindu pasirinko Philipo K. Dicko apsakymą. Iš jo, matyt, filme liko nedaug, nes sunku įsivaizduoti Dicką pasakojant romantišką istoriją apie meilę, nugalinčią aukščiausių jėgų iš anksto griežtai suplanuotą likimą. Matto Damono herojus Deividas daro puikią politiko karjerą. Jis - charizmatiškas, protingas ir jautrus. Atsitiktinis susitikimas su jauna moterimi (Emily Blunt) gali pakeisti jo likimą. Kažkas suinteresuotas, kad taip neatsitiktų: Deividas turi tapti JAV prezidentu. Jis išskiriamas su mergina ir po kelerių metų jos ilgisi. Deividas pasirinks meilę, rizikuodamas prarasti savo tapatybę. Nors filme rodoma meilės ir pasirinkimo istorija, jos fonas - gana megalomaniškas, kūrėjai akivaizdžiai lygiuojasi į „Matricą“ ir panašius „pasaulinio sąmokslo“ filmus (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Savaitė be žmonų *

Komedija pirmiausia patriotams, nes kas dar, būdamas sveiko proto, nuspręs mėgautis režisierių Bobby ir Peterio Farrelly humoro jausmu? Tik lietuviai, kuriems glosto savimonę iki tol labiau amerikiečių televizijoje išpopuliarėjusio komiko Jasono Sudeikio pavardės skambesys. Kartu su Owenu Wilsonu jie vaidina du geriausius draugus Riką ir Fredą. Abu susituokę jau senokai, tad nenuostabu, kad jų šeimyniniame gyvenime atsiranda ne tik visagalio nuobodžio pavojus. Žmonos suteikia vyrams carte blanche. Savaitę jie gali daryti, ko tik širdis užsigeis. Bet, aišku, kai nori geriau, išeina kaip visada (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Tarnybinis romanas. Dabartiniai laikai **

Populiaraus Eldaro Riazanovo filmo, kuriame vaizduojamas sovietų valdininkų gyvenimas bei papročiai, perdirbinys. Pasakojimas apie neišvaizdžios viršininkės ir jos tylenio pavaldinio romaną perkeltas į mūsų dienų Maskvą. Režisieriaus Sariko Andreasiano požiūrį į originalą liudija faktas, kad originalo autorius atsisakė dalyvauti naujo filmo premjeroje. Tačiau filmas muša Rusijoje visus lankomumo rekordus. Pagrindinius vaidmenis jame sukūrė Svetlana Chodčenkova („Mažoji Maskva“), Vladimiras Zelenskis, Maratas Bašarovas, Anastazija Zavorotniuk (Rusija, 2011). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)


„7 meno dienos“ Nr.14 (936), 2011-04-08

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti