Agnės Dilytės premjera „Menų spaustuvėje“

7 MD
Balandžio 7 ir 9 d. 19 val. į „Menų spaustuvės“ Kišeninę salę susirinkę žiūrovai turėtų pasiruošti atviro teatro patirčiai: spektaklio „Persona“ kūrėjai išdrįs stoti akis į akį su publika.

„Kamerinėje erdvėje kiekvienas pustonis yra aiškiai matomas ir girdimas. Spektaklis bus labai intymus“, - žada spektaklio režisierė Agnė Dilytė. Drąsos tokiai akistatai „Personos“ kūrybinė grupė semiasi iš Ingmaro Bergmano kino filmo.

 

Taip sutapo, kad spektaklio sumanymą ilgai brandino tiek Agnė Dilytė (režisierė ir dramaturgė, pelniusi tris „Fortūnos“ apdovanojimus ir šiųmetinių „Auksinių scenos kryžių“ nominaciją už spektaklį „Neklausinėk, Julyte!“), tiek aktorė Severija Janušauskaitė, sukūrusi raiškius ir stiprius vaidmenis spektakliuose „Ivona, Burgundo kunigaikštytė“, „Patriotai“, „Barbora ir Žygimantas“ ir filmuose „Anarchija Žirmūnuose“ bei „Myliu kulką tavo širdyje“. Viena ieškojo aktorės Elizabetės Fogler vaidmeniui, kita - režisieriaus, kuris padėtų jai šį vaidmenį įkūnyti.

 

Taip pat vaidina Jovita Balčiūnaitė ir Tadas Gryn, spektaklio scenografas - Artūras Šimonis, kompozitorius - Antanas Jasenka, vaizdo projekcijas kuria Paulius Juodzevičius ir Rūta Vaitkevičiūtė.

 

„Menų spaustuvės“ inf.

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.