Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Kovo 18-24


7 MD

Share |
„Savaitė be žmonų“

Biutiful ****

Tai filmas apie mylintį tėvą, kenčiantį meilužį, užsidariusį savyje vyrą ir sūnų, nelegalų verslininką, vienišą vyriškį, gyvenantį ne pačioje gražiausioje Barselonos dalyje ir korumpuotoje visuomenėje. Už Uksbalio, skausmingai suvokiančio savo laisvo kritimo būseną, vaidmenį Javieras Bardemas pernai buvo apdovanotas Kanų kino festivalio prizu geriausiam aktoriui, o Alejandro Gonzãlezo I¹ãrritu („Babelis“) filmas nominuotas „Auksiniam gaubliui“ ir „Oskarui“. Personažo vidinę dramą paryškina ir konfliktas su geriausiu vaikystės draugu, kuris tapo policininku. Uksbalis suvokia, kad turi ginti tai, kas jam yra brangiausia... Taip pat vaidina Blanca Portillo, Ruben Ochandiano, Martina Garcia (Ispanija, Meksika, 2010). (Vilnius)

 

Kazino Džekas **

Filmo herojus Džekas už didžiulius honorarus parūpindavo klientams politinę įtaką, naudingus įstatymus, mokesčių lengvatas, o jų konkurentams - žalingus įstatymų papildymus. Jis mokėjo pasinaudoti politikų rinkimų kampanijomis ir pateikti jiems savo klientų argumentus bei jų dovanas. Tiems, kurie dar turi iliuzijų, susijusių su politika ir politikais, pamokantis George'o Hickenlooperio filmas gali padaryti didelį įspūdį. Likusiems - pagrindinį vaidmenį sukūręs Kevinas Spacey. Taip pat vaidina Rachelle Lefevre, Kelly Preston, Barry Pepper (Kanada, 2010). (Vilnius)

 

Potiche. Žmonos maištas ****

„Potiche“ prancūziškai yra vaza. Tokia, kuri stovi gerokai apdulkėjusiuose interjeruose. Perkeltine prasme „potiche“ yra žmona, iš tų, kurias lietuviai vadina vištomis. Naujausias Franšois Ozono filmas rodo, kaip tokia tradicinė žmona staiga tampa tikra feministe ir perima vyro vaidmenis. Veiksmas nukelia į 1977-ųjų Prancūzijos provinciją. Siuzana (Catherine Deneuve) yra turtingo vyro žmona. Jis vadovauja skėčių gamyklai ir yra tikras despotas ne tik darbininkams, bet ir žmonai. Darbininkai sumano surengti streiką. Būtent šis dar marksistų skatintas darbininkų kovos prieš kapitalistus būdas pakeičia Siuzanos gyvenimą. Greitai paaiškėja, kad ji turi galvą ant pečių ir moka veikti. Taip pat vaidina Gerard'as Depardieu, Fabrice'as Luchini (Prancūzija, 2010). (Vilnius, Kaunas)

 

Savaitė be žmonų *

Komedija pirmiausia patriotams, nes kas dar, būdamas sveiko proto, nuspręs mėgautis režisierių Bobby ir Peterio Farrelly humoro jausmu? Tik lietuviai, kuriems glosto savimonę iki tol labiau amerikiečių televizijoje išpopuliarėjusio komiko Jasono Sudeikio pavardės skambesys. Kartu su Owenu Wilsonu jie vaidina du geriausius draugus Riką ir Fredą. Abu susituokę jau senokai, tad nenuostabu, kad jų šeimyniniame gyvenime atsiranda ne tik visagalio nuobodžio pavojus. Žmonos nusprendžia tą gyvenimą paįvairinti: jos suteikia vyrams carte blanche. Savaitę jie gali daryti, ko tik širdis užsigeis. Bet, aišku, kai nori geriau, išeina kaip visada. Paaiškėja, kad idealus vienišių gyvenimas visiškai neturi nieko bendra su realybe (JAV, 2011). (Vilnius, Kaunas)

 

Tikras išbandymas *****

Naujas brolių Joelio ir Ethano Coenų filmas atidarė šiųmetį Berlyno kino festivalį ir turi šansų tapti pelningiausiu visų laikų vesternu. Sukurtas pagal Charleso Portiso romaną, filmas nėra tik 1969 m. vesterno su Johnu Wayne'u perdirbinys. Broliai sakosi labiau likę ištikimi romanui. Jie pasakoja istoriją apie keturiolikmetę mergaitę (Hailee Steinfeld) iš laukinių Vakarų, kuri pasamdo šerifą Rusterį Koburną (Jeff Bridges), kad šis surastų jos tėvo žudiką. Pasirinkimas gana keistas, nes Rusteris - degradavęs alkoholikas, jo galimybėmis nebetiki niekas, išskyrus filmo heroję. Kartu su mergaite bei šerifu žudiko ieškoti vyksta ir Teksaso reindžeris Labefas (Matt Damon). Nors Coenai istoriją papildo savo mėgstamais ironija ir juodu humoru, šis filmas - tikras vesternas. Arkliai, banditai, šerifas, auksas, revolveris, nuostabūs peizažai, kvapą gniaužiančios dvikovos įrodo, kad tai - bene gryniausias (žanro požiūriu) Coenų filmas, tarsi broliai iš tikrųjų būtų užaugę rančoje (JAV, 2010). (Vilnius)


 

„7 meno dienos“ Nr.11 (933), 2011-03-18

Versija spausdinimui

Komentarai

kffsDUGZEgEaMbhnt, 2012-06-06 05:28

I'll be your first guest.Simona, Mikael thats a fantastic idea. I have some reipects i collected during my travels.you can make theme weeks. this week is balkan week, next week is china week, the next week is a peru week and then is a thailand week, then alaska, :)i'll come to vilnius in late spring (end of may/beginning june) after the abgefahren hitchhiking race 2012 and when you come back, with the plane? if you arrive in frankfurt, brussels or paris, just let me know it will be a pleasure for me to invite you in trier.best wishes to the far away south-east-asiatommy

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti