Paskelbti operatorių apdovanojimų „Ąžuolas“ nominantai

7 MD
Paskelbti pretendentai Lietuvos kino operatorių asociacijos apdovanojimui „Ąžuolas”

Lietuvos kino operatorių asociacijos (LAC) prizu „Ąžuolas“ už geriausią 2010 m. operatoriaus darbą pretenduoja būti apdovanoti Ramūnas Greičius už trumpo metražo juostą „Tėve mūsų“ (rež. Marius Ivaškevičius), Audrius Kemežys už dokumentinius filmus „Knygnešys“ (rež. Jeremiah Cullinane), „Šarka2“ (rež. Mykolas Vildžiūnas), „Šarūnas Bartas - vienas lauke karys“ (rež. Guillaume Coudray), „Aš perėjau ugnį, tu buvai su manimi“ (rež. Audrius Stonys), „Prie rugių ir prie ugnies“ (rež. Agnė Marcinkevičiūtė) bei bendrą su kitais filmo operatoriais darbą kuriant „Eurazijos aborigeną“ (rež. Šarūnas Bartas) ir Feliksas Abrukauskas už pilno metražo filmą „Anarchija Žirmūnuose“ (rež. Saulius Drunga).

 

Tokį sprendimą paskelbė „Ąžuolo“ žiuri, jį sudarė kino operatoriai Gintas Berzinis, Rytis Kurkulis, kino kritikė Rasa Paukštytė, o pirmininkavo kino operatorius, pernykštis „Ąžuolo“ laureatas Viktoras Radzevičius.

 

LAC valdybos sprendimu prizu už gyvenimo nuopelnus šiemet bus apdovanotas kino operatorius Jonas Gricius, kurio nufilmuotos juostos „Niekas nenorėjo mirti“ (rež.Vytautas Žalakevičius, 1965), „Paskutinė atostogų diena“ (rež. Arūnas Žebriūnas, 1964), „Laiptai į dangų“ (rež. Raimondas Vabalas, 1966) tapo ne tik lietuvių, bet ir pasaulio kino klasika.

 

Kino operatorių dėkingumo prizas šiemet bus įteiktas Algiui Žitkevičiui, Lietuvos kino studijos apšvietėjui, prisidėjusiam prie daugelio studijoje sukurtų filmų atsiradimo.

 

„Ąžuolų“ teikimo ceremonija, kurioje bus paskelbtas geriausias 2010 m. kino operatorius bei įteiktas „Ąžuolas“ už gyvenimo pasiekimus ir operatorių dėkingumo prizas, vyks kovo 30 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje.

 

LAC inf.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.