Išrinkti geriausi „Šeršėliafam“ filmai

7 MD
Kovo 13 d. Vilniuje pasibaigusiame tarptautiniame moterų filmų festivalyje „Šeršėliafam“ geriausiu konkursinės programos filmu išrinkta kontroversiška prancūzų drama – režisierės Laure Charpentier „Žigola“, žiūrovų simpatijos taip pat atiteko prancūzų filmui „Tėve mūsų, kuris esi medyje“ (rež. Julie Bertucelli). Iš Vilniaus „Šeršėliafam“ filmai keliaus į Klaipėdos, Ukmergės bei Kauno kino ir kultūros centrus.

 

Tarptautinį „Šeršėliafam“ festivalio žiuri šiemet sudarė laidų vedėjas Rolandas Maskoliūnas, režisierius Maratas Sargsyanas ir Ispanijos Karalystės ambasados misijos vadovo pavaduotojas Manuelis Hernándezas Gamallo. Iš penkių į konkursinę programą atrinktų moterų režisierių debiutų žiuri geriausia išrinkta prancūzų režisierės Laure Charpentier „Žigola“ be jokių tabu pasakoja istoriją apie ekscentriškas prostitutes, gangsterius ir viena kitą mylinčias moteris. Žigola – tai laisvos ir drąsios moters, negalinčios pamiršti draugės savižudybės ir nebijančios prisiimti atsakomybės už savo pačios sprendimus, portretas. Filmas pastatytas pagal pačios režisierės parašytą novelę. Pasak žiuri, „Žigola“ nugalėjo dėl savo įtaigios kino kalbos bei šiuolaikinės visuomenės tendencijų atskleidimo, jo režisierei Laure Charpentier atiteks paskatinamasis prizas – 300 eurų.

 

Specialusis žiuri paminėjimas atiteko italų juostai „Šienligė“ (rež. Laura Lucchetti) už „amžinai madingą klasikinę filmo struktūrą, atskleistą per šiuolaikinės pasakos istoriją su optimizmą žadinančia žinute“.

 

Daugiausia žiūrovų dėmesio sulaukė režisierės Julie Bertucelli drama „Tėve mūsų, kuris esi medyje“, pasakojanti apie po tėvo mirties subyrėjusią šeimos idilę bei nuoširdų dukters tikėjimą tėvo reinkarnacija į milžinišką figmedį. Filmas uždarė 2010-ųjų Kanų kino festivalį. Pagrindinį vaidmenį jame atliko aktorė ir dainininkė Charlotte Gainsbourg. Iš viso Vilniuje, kino teatruose „Pasaka“ bei „Skalvija“ vykusiuose seansuose, apsilankė daugiau nei 4000 žiūrovų.

 

Pagal rengėjų inf.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.