Šokio vitrina – galimybė pamatyti, pabendrauti ir suprasti

7 MD
Šių metų sausio 22 d. 18 val. Šiuolaikinio šokio asociacija kviečia pasidairyti po „Šokio vitriną“, pamatyti Šiuolaikinio šokio asociacijos narių choreografių Airos Naginevičiūtės, Editos Stundytės ir Erikos Vizbaraitės naujausius kūrybinius darbus, pabendrauti su jomis ir suprasti kūrėjų mintis, išsakytas judesio kalba.

„Šokio vitrina“ – tai naujas Šiuolaikinio šokio asociacijos projektas, skatinantis Lietuvos šiuolaikinio šokio kūrėjų veiklą ir jos sklaidą bei diskusijas su profesionalų bendruomene, kritikais ir žiūrovais. Tikimasi, kad šios diskusijos teiks abipusę naudą ir kūrėjams, padedėdamos suprasti žiūrovų poreikius, ir žiūrovams, plėsdamos jų supratimą apie šiuolaikinį šokį ir jo stilių įvairovę. „Šokio vitrinos“ atidarymui Šiuolaikinio šokio asociacija kviečia susitikti su trimis šokio kūrėjomis ir jų kūryba.

Gerai žinomos Lietuvos šiuolaikinio šokio choreografės, 2003 m. įvertintos Kultūros ministerijos apdovanojimu Airos Naginevičiūtės ir jos vadovaujamų Lietuvos muzikos ir teatro akademijos antro kurso studentų kūrybinio darbo „Druska“ novatoriškumą lemia ne tik neįprasta spektaklio forma, bet ir drąsus kūrybinis grupės mąstymas, kai, pasitelkus vien tik kūno kalbą ir vidinę būseną, šokyje gvildenama laiko ir egzistencijos tema.

Buvusi Airos Naginevičiūtės studentė, jauna šokėja Erika Vizbaraitė, šiuo metu aktyviai pradedanti reikštis kaip choreografė, jau yra pristačiusi savo kūrybinį darbą – šiuolaikinio šokio operą „NOAIDI“. Tai samių tautos sakmėmis, padavimais ir legendomis paremtas pasakojimas apie šamanės išmintį ir gyvenimo patirtį, kuria ji nori pasidalyti prieš mirtį. „Šokio vitrinoje“ Erika parodys „aranžuotą“ šio spektaklio versiją, kurioje ypač išryškinamas šokis, susitelkiant į choreografinės raiškos priemones.

Kita Lietuvoje taip pat garsi choreografė ir šokėja Edita Stundytė žiūrovų dėmesiui pateiks naujausią savo kūrybinės veiklos rezultatą, tiksliau, tos veiklos procesą intriguojančiu pavadinimu „Šokis Nr. 1“.

Renginio partneriai – „Menų spaustuvė“, Lietuvos šokio informacijos centras. Bilietus galima įsigyti „Tiketoje“ ir prieš renginį „Menų spaustuvėje“.

Rengėjų inf.



© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.